23-06-2017
Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε μόνο εσάς;

photo

Για τα κουνούπια όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, αφού σε κάποιους δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση και κάποιους άλλους τους προσπερνούν αδιάφορα.

 

Για ποιο λόγο όμως κάποιοι είναι πιο τυχεροί (λιγότερο επιθυμητοί) από τους άλλους;Η απάντηση βρίσκεται στη μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος, αφού σύμφωνα με βρετανική επιστημονική έρευνα αποδεικνύεται πως επειδή το ανθρώπινο σώμα παράγει πολύ διαφορετικές οσμές, όσοι διαθέτουν ιδρώτα με γλυκιά φρουτώδη γεύση και περισσότερες κετόνες, απωθούν τα κουνούπια.

Οι συγκεκριμένες λοιπόν ουσίες, οι κετόνες, δεν αρέσουν στα κουνούπια, συγκεκριμένα τα παραπλανούν και τους κάνουν να νομίζουν ότι έχουν να κάνουν όχι με άνθρωπο αλλά με φρούτο.Βέβαια, η επιστήμη δουλεύει ήδη υπέρ εκείνων που δεν είναι προικισμένοι με πολλές κετόνες. Έτσι, μετά από πειράματα με εθελοντές, έχουν εντοπίσει κυρίως πέντε κετόνες, οι οποίες είναι αποτελεσματικές στο να απωθούν τα κουνούπια.

Η απώθηση συμβαίνει όχι μόνο αν οι ουσίες αυτές παράγονται φυσικά, αλλά και τεχνητά. Το μόνο πρόβλημα όμως με την τεχνητή παραγωγή τους είναι η οσμή, αφού μυρίζουν λιγάκι σαν σάπιο γλυκό φρούτο και λιγάκι σαν καθαριστικό βαμμένων νυχιών, κοινώς ασετόν!