28-03-2018
Πιο ευαίσθητες οι γυναίκες

photo

Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι, τελικά, όλα σχετίζονται με το φύλο. Από την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων μέχρι τις επιπτώσεις του τσιγάρου...

 

 

- Κάπνισμα: Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι ο καρκίνος του πνεύμονα έχει πενταπλάσια πιθανότητα να εμφανιστεί σε γυναίκες, οι οποίες είναι πιο ευάλωτες στο παθητικό κάπνισμα. Αν όμως ο καρκίνος του πνεύμονα θεραπευτεί, οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες.

 

- Κατάθλιψη: Αν και διαφημίζονται για πιο δυνατές, οι γυναίκες έχουν δύο με τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να τα «βάψουν μαύρα». Μία από τις αιτίες μπορεί να είναι τα διαφορετικά ποσοστά σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή της χαράς, που περνούν από διάφορες φάσεις κατά τη διάρκεια του κύκλου.

 

- Αναισθησία: Αντίθετα με τις προβλέψεις, οι γυναίκες έχουν την τάση να «ξυπνούν» πιο γρήγορα από τη νάρκωση στο χειρουργείο. Πολλές φορές μάλιστα παραπονιούνται ότι χρειάζονται μεγαλύτερη δοσολογία.

 

- Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα: Μπορεί οι άνδρες να είναι οι πιο δραστήριοι, αλλά τελικά την «πατούν» οι γυναίκες, αφού οι μικροτραυματισμοί που γίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ ευνοούν μέχρι και δύο φορές περισσότερο τη μετάδοση ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου νοσήματος.

 

- Ένταση του πόνου: Έρευνες έχουν δείξει ότι κάποια παυσίπονα δεν εμφανίζουν την ίδια δράση απέναντι σε άνδρες και σε γυναίκες..