28-09-2017
Σάουνα,ναι αλλά με μέτρο...

photo

Ακολουθώντας το γενικότερο κανόνα, όσο καλά αποτελέσματα έχει η σωστή αλλά μετρημένη χρήση της σάουνας, τόσο άσχημα αποτελέσματα μπορεί να έχει όταν είναι άσκοπη και υπερβολική.

 

Αν είστε από εκείνουν που επέλεαν τη "δίαιτα" της σάουνας για να χάσετε γρήγορα τα τέσσερα με πέντε κιλά που σας χωρίζουν από την τελειότητα, προτού αποφασίσετε να γίνετε καθημερινός θαμώνας του ξύλινου αυτού δωματίου στο γυμναστήριο της γειτονιάς σας, μάθετε τους κανόνες χρήσης της.

 

-Η σάουνα πρέπει να χρησιμοποιείτε για 1-2 φορές εβδομαδιαία, αλλά όχι παραπάνω. Είναι πολύ τοξική για το σώμα-Πριν μπείτε, κάντε ένα ζεστό ντους στους-Σκουπιστείτε καλά μετά το ντους-Προστατέψτε το κεφάλι σας στη σάουνα, για να αποφύγετε τυχόν ζαλάδα, χρησιμοποιώντας ένα καπέλο ή τυλίγοντάς το με μια δροσερή πετσέτα-Μπαίνοντας στη σάουνα, καθίστε στο κάτω μέρος για 2-3 λεπτά, ώστε να προσαρμοστείτε στη υψηλή θερμοκρασία. Ύστερα από τα 2-3 λεπτά μετακινηθείτε στο υψηλό μέρος της σάουνας. Η καλύτερη θέση είναι να ξαπλώσετε και να παραμείνετε ήρεμοι-Παραμείνετε στη σάουνα για 6-10 λεπτά. Αμέσως μετά βγείτε και κάντε ένα κρύο ντους.

 

Και μην ξεχνάτε ότι η σάουνα απαγορεύεται, αν είστε κάτω από φαρμακευτική αγωγή, έχετε υπερκόπωση ή είστε άρρωστοι.