29-01-2018
Τροφές που "καίνε" το λίπος στην κοιλιά

photo

Υπάρχουν τροφές που, με τον... τρόπο τους, βοηθούν στην απώλεια λίπους. Ιδού μερικές από αυτές.

 

Κόκκινα φασόλια

Πλούσια πηγή φυτικών ινών, φασολαμίνης και γλουταμίνης. Οι φυτικές τους ίνες βοηθούν στη μείωση της θερμιδικής πρόληψης ελαττώνοντας την απορρόφηση του διατροφικού λίπους. Η φασολαμίνη ασκεί ήπια ανορεξιογόνα δράση και μπορεί να ελαττώσει τη μετατροπή των αμύλων σε σωματικό λίπος καθυστερώντας την απορρόφησή τους. Η γλουταμίνη προστατεύει το έντερο και τον μυϊκό ιστό από τις αρνητικές επιδράσεις του έντονου στρες.

Κοκκινόψαρο

Αποτελεί εξαιρετική πηγή τεσσάρων ουσιωδών συστατικών που βοηθούν στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Περιέχει πρωτεΐνες αργής διάσπασης, Ω-3 λιπαρά, ασβέστιο και ψευδάργυρο.

Τσάι

Το τσάι (ειδικά το μαύρο και το πράσινο), περιέχει κατεχίνες, οι οποίες μειώνουν την επιθυμία μας για υδατάνθρακες και προκαλούν ήπια θερμογένεση, που επιταχύνει την κινητοποίηση, συνεπώς και την καύση του λίπους.

Φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες είναι μια μορφή υδατανθράκων που βρίσκεται στα φρούτα, στα λαχανικά και στα προϊόντα ολικής άλεσης. Καταναλώνοντας λοιπόν φυτικές ίνες βοηθάμε τον οργανισμό να γλιτώσει από τη δυσκοιλιότητα.

Νερό

Το νερό βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλλει το επιπλέον νάτριο, γεγονός που συμβάλλει στην καταπολέμηση του φουσκώματος. Επίσης, βοηθάει στην αποβολή των υποπροϊόντων που δημιουργούνται όταν ο οργανισμός επεξεργάζεται πρωτεΐνες και λιπαρά και μεταφέρει θρεπτικά στοιχεία στους μυς.

Μυρωδικά, βότανα και μπαχαρικά

Χρησιμοποιήστε άφοβα άνηθο και δεντρολίβανο, γιατί βελτιώνει την πέψη και βοηθάει στο ξεφούσκωμα. Επίσης, τα αιθέρια έλαια της κανέλας βοηθούν στο να χαλαρώνει το έντερο και να αποφεύγονται τα φουσκώματα.

Ρύζι ολικής άλεσης

Πολλοί πιστεύουν πως το ρύζι συμβάλλει στη δυσκοιλιότητα. Γι' αυτό, προτιμήστε αυτό της ολικής άλεσης ή προτιμήστε να το συνδυάσετε με λαχανικά ή με καυτερή πιπεριά. Κάτι ξέρουν Ινδοί και Κινέζοι.

Λάδι

Λάδι ελιάς, ηλιέλαιο, καρυδέλαιο και το λάδι που βρίσκεται στα λιπαρά ψάρια βοηθούν όχι μόνο στην αποφυγή καρδιοαγγειακών νοσημάτων, αλλά και στη σωστή λειτουργία του εντέρου.