12-07-2011
Γρανίτες: "Παγωτό" με λίγες θερμίδες

photo

Οι γρανίτες δεν έχουν ως βάση το γάλα, όπως τα άλλα παγωτά, αλλά παρασκευάζονται από κατεψυγμένο μείγμα φρούτων, νερού και ζάχαρης, και αποτελούν άριστη επιλογή όταν νιώθουμε την ανάγκη για γλυκό.

 

Κατά τη διαδικασία της κατάψυξης ανακατεύεται και θρυμματίζεται συνεχώς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό πολύ μικρών κρυστάλλων πάγου, οι οποίοι δίνουν μια πολύ ευχάριστη γεύση. Η γρανίτα δεν έχει λιπαρά, ενώ παράλληλα μας παρέχει λίγες θερμίδες και μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε ώρα της ημέρας σαν ελαφρύ δροσιστικό σνακ από μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε πολύ εύκολα να το φτιάξετε και μόνοι σας. Φανείτε, λοιπόν, δημιουργικοί και αφήστε τη γεύση σας να διαλέξει τα υλικά! Ένα άλλο παγωμένο επιδόρπιο, του οποίου η θερμιδική απόδοση είναι μικρή, αντίθετα προς τη θρεπτική του αξία, είναι το παγωτό με βάση το γιαούρτι. Εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, μπορείτε να το συνοδεύσετε με σάλτσα φρούτων ή μαρμέλαδα, μέλι, αποξηραμένα ή φρέσκα φρούτα, δημητριακά, ξηρούς καρπούς ή ακόμα και να προσθέσετε μέσα στο μείγμα, πριν το καταψύξετε, λίγο από το αγαπημένο σας λικέρ.