18-01-2018
Λεμονόχορτο,το ευεργετικό!

photo

To λεμονόχορτο, είναι ξυλώδες, βολβώδες στέλεχος με φρέσκο άρωμα λεμονιού.Χρησιμοποιείται σε έντονες ψυχολογικές καταστάσεις, τις οποίες βιώνει ο ανθρώπινος οργανισμός. Επίσης, θεωρείται ευεργετικό έναντι του πονοκεφάλου και των εμπύρετων καταστάσεων.

 

Οι βλαβερές ουσίες - τοξίνες, οι οποίες προέρχονται από εξωγενείς παράγοντες[τροφή-περιβάλλον] παραμένοντας στον ανθρώπινο οργανισμό και ενοχοποιούνται για την ύπαρξη διαφόρων νοσημάτων, κατα τις οποίες σε ιδιαίτερες καταστάσεις επέρχεται ο θάνατος. To λεμονόχορτο, θεωρείται ιδανικό ως προς την αποβολή τοξινών, της ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού συστήματος και της αναγέννησης του συνδετικού ιστού. To γεγονός των ιδιαίτερων ευεργετικών ιδιοτήτων του, έγκειται στο γεγονός ότι εμπεριέχει τις βιταμίνες Β 1, Β 2, Β 12 (απ?το σύμπλεγμα Β) και τις λιποδιαλυτες Α και C. Τέλος, είναι πλούσιο σε περιεκτικότητα σε φώσφορο και κάλιο.

 

Καταπολεμά και το άγχος!

 

Σε έρευνα τoυ δημόσιου νοσκομείου στη Βραζιλία, σε δείγμα 50 εθελοντών, μελετήθηκε η σχετικότητα - συνδεσιμοτητα του λεμονόχορτου έναντι του άγχους. Δόθηκε λεμονόχορτο και placebο σκεύασμα και τα αποτελέσματα ήταν η μείωση των έντονων ψυχολογικών καταστάσεων, οι οποίες προέρχονται από το άγχος.

 

Κριαράς Νικόλαος.

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, newsdiet.gr