06-07-2017
Άντρες: Πιο χαζοί και με την επιστημονική «βούλα»

photo

Χαμηλότερο IQ από τις γυναίκες διαθέτουν οι άντρες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μιας ιδιαίτερης μελέτης, που δημοσιεύτηκε στη χριστουγεννιάτικη έκδοση του βρετανικού επιστημονικού περιοδικού British Medical Journal.

 

Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ, με επικεφαλής τον Δρ. Ντένις Λέντρεμ, ανέλυσαν 332 απονομές των Βραβείων Δαρβίνου, έναν ετήσιο θεσμό που αφορά στους πιο «ανόητους» θανάτους μέσα στη χρονιά.

 

Η μελέτη έδειξε ότι μεταξύ 1994 - 2014 σχεδόν οι 9 στους 10 βραβευθέντες για τον πιο χαζό θάνατο ήταν άνδρες.

 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός από αυτούς, ο οποίος έστειλε ένα γράμμα- βόμβα και αφού το ταχυδρομείο τού το επέστρεψε επειδή δεν είχε βάλει αρκετά γραμματόσημα, εκείνος το άνοιξε.

 

Όπως κι εκείνη ενός άλλου που έκλεψε ένα χαλύβδινο καλώδιο που συγκρατούσε τον ανελκυστήρα, στον οποίο βρισκόταν μέσα ο ίδιος.

 

Αξιοσημείωτος και ο θάνατος ενός άλλου άντρα ο οποίος έδεσε ένα καροτσάκι του σούπερ μάρκετ πίσω από ένα τρένο και μπήκε μέσα.

 

Όπως και ο θάνατος τριών ανδρών, οι οποίοι έπαιζαν σε ένα μπαρ μια παραλλαγή της ρώσικης ρουλέτας, πίνοντας εναλλάξ αλκοόλ και πατώντας πάνω σε μια νάρκη που δεν είχε εκραγεί, για να δουν ποιος θα είναι ο τυχερός. Μέχρι που εξερράγη.

 

Τα 282 από τα 332 βραβεία χαζών θανάτων είχαν αποδέκτες άνδρες, τα 36 γυναίκες και τα 14 ζευγάρια. «Τα ευρήματα υποστηρίζουν τη θεωρεία ότι "οι άντρες είναι χαζοί και οι χαζοί κάνουν χαζά πράγματα"», δήλωσαν οι ερευνητές.