03-12-2014
Έρχεται νέο φάρμακο για την ψωρίαση

photo

Ένα νέο φάρμακο κατά της ψωρίασης, η  σεκουκινουμάμπη,  αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, μέσα στο 2015.


Νέα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα και υπεροχή της ουσίας σεκουκινουμάμπης κατά της Ψωρίασης, παρουσιάστηκαν στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), που διεξήχθη πρόσφατα στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

 

Συγκεκριμένα, οι νέες αναλύσεις φάσης 3 έδειξαν ότι η θεραπεία με σεκουκινουμάμπη 300mg είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερα ποσοστά σχεδόν καθαρού  έως καθαρού δέρματος κατά την 12η Εβδομάδα, ανεξαρτήτως από τη βαρύτητα της ψωρίασης των ασθενών. Το αποτέλεσμα διατηρήθηκε κατά τη διάρκεια ενός έτους θεραπείας. Επίσης, σημαντική θετική σχέση παρατηρήθηκε μεταξύ της επίτευξης καθαρού έως σχεδόν καθαρού δέρματος με σεκουκινουμάμπη, και της ποιότητας ζωής των ασθενών με ψωρίαση.

 

Η σεκουκινουμάμπη είναι η πρώτη θεραπεία που στοχεύει εκλεκτικά την IL-17A και έχει λάβει θετική γνωμοδότηση τόσο από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), όσο και από την Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) για έγκριση ως θεραπεία της μέτριας-σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας.