08-06-2017
Μήπως έχετε βάλει τον «αυτόματο πιλότο»;

photo

Ζείτε τη ζωή σας ή απλά υπάρχετε; Αναζητήστε την απάντηση στην εξής ερώτηση: Αν γνωρίζατε ότι αύριο θα πεθάνετε, θα μετανιώνατε για τις περισσότερες επιλογές της ζωής σας;

 

Αν όχι, τότε ζείτε τη δική σας ζωή.  Αν ναι, μάλλον κάτι κάνετε λάθος. Οι παρακάτω καταστάσεις το επιβεβαιώνουν:

 

Αφήνετε αρνητικούς ανθρώπους να σας κρατούν πίσω


Ας υποθέσουμε ότι είστε ενθουσιασμένοι με ένα νέο σας εγχείρημα και το μοιράζεστε με κάποιους. Οι αρνητικοί άνθρωποι θα αναδείξουν ή ακόμα και θα εφεύρουν τους λόγους για τους οποίους αυτό που θέλετε είναι αδύνατον. Κατά συνέπεια θα θρέψουν το τέρας της αμφιβολίας, που όλοι κρύβουμε μέσα μας και καταβροχθίζει τα όνειρά μας. Κάποιες φορές μάλιστα θα το κάνουν και με το χαμόγελο στα χείλη. Γι' αυτό, αν θέλετε πραγματικά να ζήσετε τη ζωή σας, θα πρέπει να απαλλαγείτε από αυτούς.

 

Αυτοπεριορίζεστε με αρνητικές σκέψεις


Είτε είναι αμφιβολία, είτε φόβος, είτε αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό μας, όλοι παλεύουμε με τις αυτοπεριοριστικές πεποιθήσεις μας.  Αν θέλετε να ζήσετε πραγματικά θα πρέπει να διαλύσετε τις σκέψεις που σας κρατούν πίσω. Η σκέψη υποκινεί τη δράση, γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να πιστεύουμε στον εαυτό μας και στις ικανότητές μας.

 

Έχετε περισσότερη λύπη παρά ελπίδα


Όταν σκέφτεστε για τη ζωή σας έχετε ακόμα ελπίδα ή έχετε απελπιστεί; Αν αφήσετε τη λύπη να νικήσει και δεν κάνετε τίποτα για τα όνειρά σας, είναι εύκολο να χάσετε την ελπίδα σας. Όμως έχετε μία ζωή και ο χειρότερος τρόπος είναι να τη ζήσετε με απραγματοποίητα όνειρα, ανεκπλήρωτους στόχους και απέραντη θλίψη. Μην ξεχνάτε ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Βρείτε τη μέσα σας και ξεκινήστε το ταξίδι των ονείρων.

 

Δεν προσπαθείτε για τα όνειρά σας


Σίγουρα έχετε ονειρευτεί μια υπέροχη ζωή, αλλά έχετε κάνει όσα απαιτούνται για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας ή περιμένετε την καλή νεράιδα να σας απαλλάξει με το ραβδάκι της;  Δεν λέει κανείς ότι το κυνήγι των ονείρων είναι  κάτι εύκολο. Όμως δεν μπορεί και κανείς να αμφισβητήσει το γεγονός ότι είναι εφικτό. Πολλοί από εσάς ίσως να πιστεύετε ότι τα όνειρά σας μάλλον είναι μεγαλύτερα από εσάς. Όμως υπάρχουν κάποιοι «επιτυχημένοι» που ισχυρίζονται ότι αυτό που τους συνέβη δεν το είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τρελά τους όνειρά. Ίσως αυτό που σας περιμένει να είναι μεγαλύτερο απ' αυτό που έχετε ονειρευτεί. Όμως θα πρέπει να πάτε να το βρείτε.