21-04-2015
Εξετάσεις αίματος χωρίς βελόνα

photo

Ευχάριστα είναι τα νέα για όσους «παραλύουν» στο θέαμα της βελόνας. Αμερικανική εταιρία βρίσκεται στο στάδιο της τελειοποίησης μίας πρωτότυπης συσκευής, η οποία λαμβάνει αίμα χωρίς σύριγγα και, επομένως, χωρίς πόνο.

 

Η Tasso Inc, η οποία διοικείται από πρώην φοιτητές του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison, βρίσκεται στην τελική φάση της ανάπτυξης αυτής της ανώδυνης εναλλακτικής τεχνικής λήψης αίματος, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να την κάνουν ακόμα και στο σπίτι τους.

 

Η πρωτοποριακή συσκευή, η οποία έχει το μέγεθος μίας μπάλας του πινγκ πονγκ, εξάγει μικρά δείγματα αίματος, εφάπτοντάς την στο δέρμα για δύο λεπτά.

 

 

photo

Το αίμα περνάει από ένα «μικρό καινό»  που διαθέτει η συσκευή και ρέει σε έναν προσαρτημένο σωλήνα, ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να ταχυδρομηθεί ή να παραδοθεί σε κάποιο εργαστήριο.

 

Όσοι έχουν χρησιμοποιήσει τη συσκευή μέχρι τώρα υποστηρίζουν ότι δεν ένιωσαν σχεδόν καθόλου πόνο κατά τη διαδικασία λήψης αίματος.

 

Αυτό που μένει τώρα είναι να διασφαλιστεί ότι τα εξαγόμενα δείγματα παραμένουν κατάλληλα για ανάλυση.

 

Ο Οργανισμός Άμυνας Προηγμένων Ερευνών (DARPA ) έχει χρηματοδοτήσει την εταιρία με περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να τελειοποιήσει τη συσκευή και ενδεχομένως σύντομα να διατεθεί στην αγορά.