13-07-2017
5 φυσικά «φάρμακα» για το στομάχι

photo

«Ανακαλύφθηκαν» στο παρελθόν, μεταφέρθηκαν από στόμα σε στόμα και χρησιμοποιούνται ακόμα και στις μέρες μας, με αρκετά καλά αποτελέσματα. Δείτε 5 εύκολα και γρήγορα γιατροσόφια για το στομαχόπονο.

 

Είναι ένας πόνος που λίγο πολύ όλοι τον έχουμε βιώσει. Ο πόνος στο στομάχι μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο σοβαρές. Γι' αυτό κι αν είναι έντονος και ξαφνικός ή σας ταλαιπωρεί συχνά, θα πρέπει να διερευνηθεί από ειδικό. Σε απλές παροδικές περιπτώσεις μπορείτε να δοκιμάστε τα παρακάτω γιατροσόφια.

 

1. Λεμόνι

 

Το λεμόνι είναι η πιο εύκολα προσβάσιμη και ταυτόχρονα αποτελεσματική φυσική θεραπεία για τον πόνο στο στομάχι. Στύψτε ένα λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό, προσθέστε λίγο μέλι για να γλυκάνει και πιείτε το.

 

2. Τζίντζερ

 

Όταν ο πόνος οφείλεται στη δυσπεψία δοκιμάστε να πιείτε ένα αφέψημα τζίντζερ, προκειμένου να ανακουφιστείτε. Μπορείτε, επίσης, να αλέσετε μια ποσότητα τζίντζερ και να την εφαμόσετε τοπικά στο κάτω μέρος του στομάχου σας.

 

3. Μέντα

 

Φτιάξτε ένα αφέψημα από φρέσκα φύλλα μέντας ή απλά μασήστε μερικά. Η μέντα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην ανακούφιση από τον στομαχόπονο.

 

4. Μηλόξυδο

 

Ρίξτε 2-3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το. Το μηλόξυδο βοηθά στην πέψη, ανακουφίζοντας έτσι από τον πόνο στο στομάχι.

 

5. Δεντρολίβανο

 

Αναμείξτε μερικές σταγόνες έλαιο δενδρολίβανου σε ένα ζεστό νερό στη μπανιέρα και κάντε ένα μπάνιο στο νερό αυτό. Θα ανακουφιστείτε από τον πόνο στο στομάχι, ενώ παράλληλα θα χαλαρώσει το σώμα σας.