01-05-2015
Νόστιμες σος για σαλάτες με βάση το γιαούρτι

photo

Οι νοστιμότατες σος που συνοδεύουν τις σαλάτες, συχνά προσδίδουν περισσότερες θερμίδες απ' ότι οι ίδιες οι σαλάτες. Όμως υπάρχει τρόπος να απολαύσετε το ελαφρύ πιάτο σας, χωρίς να κινδυνεύετε από κρυφές θερμίδες.

 

από τη Σοφία Ελευθερίου, Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο

 

 

Υλικά (για 2 άτομα):

 

Σος για κοτοσαλάτα ή σαλάτα με γαλοπούλα


1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι 2%

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο

 

Σος για τονοσαλάτα ή σαλάτα με θαλασσινά


1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι 2%

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

 

Σος τύπου σεφ ή σαλάτα με αυγό

 

1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι 2%

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ & λίγο πάπρικα

 

Σος τύπου τζατζίκι ή πατζαροσαλάτα


1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι 2%

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

1 αγγουράκι (ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό όπως πατζάρι, καρότο κλπ) ξεφλουδισμένο, τριμμένο & στραγγισμένο

Αλάτι, πιπέρι & λίγο άνηθο

1-2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

 

Προετοιμασία: Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απολαύστε τις συνταγές ως σος για τη σαλάτα σας εναλλακτικά του ελαιολάδου.