25-05-2017
Πώς να ασπρίσετε τα «κιτρινισμένα» νύχια

photo

Είτε είναι αποτέλεσμα των απανωτών μανικιούρ, είτε του καπνίσματος είτε οποιασδήποτε άλλης αιτίας, τα κιτρινισμένα νύχια προσβάλλουν την αισθητική σας. Το καλό είναι ότι μπορείτε να τα ασπρίσετε εδώ και τώρα.

 

Τα όμορφα και περιποιημένα νύχια είναι «σήμα κατατεθέν» των γυναικών. Δεν είναι σπάνιο, όμως, να εμφανίζονται «κιτρινίλες» στην επιφάνειά τους, αμαυρώνοντας έτσι την εικόνα των χεριών.  Η δυσχρωμία αυτή, οφείλεται συνήθως στη συχνή χρήση βερνικιών, αλλά μπορεί να ευθύνεται και κάποια πάθηση (του ήπατος, των νεφρών, της καρδιάς κ.ά.) ή το κάπνισμα.

 

Στις περιπτώσεις που η αιτία είναι κάποια πάθηση θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Για τις απλές περιπτώσεις, η αντιαισθητική αυτή όψη μπορεί εύκολα να μεταβληθεί με τα παρακάτω μέσα:

 

Βάση

 

Η πιο κοινή αιτία της δυσχρωμίας των νυχιών, είναι το βερνίκι, κυρίως όταν καλύπτει τα νύχια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρησιμοποιώντας, την κατάλληλη βάση, δημιουργείτε ένα στρώμα προστασίας από τα χημικά του βερνικιού και έτσι προλαμβάνετε το κιτρίνισμα. Δεν βάφουμε ποτέ τα νύχια μας χωρίς βάση.

 

Λευκαντικά μολύβια

 

Τα μολύβια αυτά, χρησιμοποιούνται προκειμένου να λευκάνουν τις άκρες των νυχιών. Είναι πολυ οικονομικά και εύκολα στη χρήση τους. Διατίθενται στα περισσότερα καταστήματα προϊόντων ομορφιάς αλλά και στα φαρμακεία.

 

Buffer

 

Χρησιμοποιήστε buffer για να καθαρίσετε τα νύχια σας. Eίναι ένα είδος λίμας, σαν ένα σκληρό σφουγγαράκι και σίγουρα το έχετε δει, αν έχετε κάνει επαγγελματικό μανικιούρ έστω και μία φορά. Μπορείτε να τις βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα ομορφιάς και το μόνο που χρειάζεται είναι να τρίψετε ελαφρώς την επιφάνεια των νυχιών σας.

 

Λεμόνι

 

Το λεμόνι είναι ιδανικό για την ενυδάτωση των νυχιών και των παρανυχίδων αλλά και για τη λεύκανσή τους. Βουτήξτε τις άκρες των δακτύλων σας σε αιθέριο έλαιο λεμονιού και επαναλάβετε όσες φορές χρειάζεται για να ασπρίσουν.

 

Εναλλακτικά, μπορείτε να στύψετε ένα λεμόνι σε ένα μπολ. Βουτήξτε τα νύχια σας όσες φορές χρειαστεί και ξεβγάλτε.

 

Ταμπλέτες καθαρισμού τεχνητών οδοντοστοιχιών

 

Στην αγορά κυκλοφορούν ταμπλέτες που προορίζονται για τον καθαρισμό τεχνητών οδοντοστοιχιών, οι οποίες, ωστόσο, δεν βοηθούν μόνο στην λάμψη και στην λεύκανση των δοντιών, αλλά έχουν και εξαιρετικά αποτελέσματα στον καθαρισμό των νυχιών. Διαλύστε μία ταμπλέτα μέσα σε λίγο νερό και βουτήξτε τα νύχια σας για λίγα λεπτά. Θα τις βρείτε στα σημεία πώλησης προϊόντων στοματικής υγιεινής.