27-07-2017
Τα διαλείμματα αυξάνουν την παραγωγικότητα

photo

Όταν «πνιγόσαστε» στη δουλειά και δεν προλαβαίνετε να κάνετε διάλειμμα, λειτουργήστε ανατρεπτικά και κάντε ακριβώς αυτό. Σίγουρα θα ολοκληρώσετε την εργασία σας πιο γρήγορα.


Νιώθετε τύψεις, όταν κάνετε διαλείμματα από τη δουλειά;  Θέλετε να αυξήσετε την αποδοτικότητά σας στο μέγιστο και αποφεύγετε τις παύσεις στην εργασία σας; Η επιστήμη διαφωνεί!

 

Έρευνες απέδειξαν, πως η εντατική εργασία σε συνδυασμό με συχνά διαλείμματα, αποτελούν την «μυστική συνταγή» της παραγωγικότητας.

 

Τα διαλείμματα βοηθούν την συγκέντρωση

 

To ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να διατηρηθεί συγκεντρωμένο στην ίδια διαδικασία για πολύ χρόνο. Χρειαζόμαστε διαλείμματα, ώστε να μπορέσουμε να επανακτήσουμε την χαμένη συγκέντρωση. Μια ερευνητική μελέτη έδειξε ότι σε μια εργασία μνήμης 50 λεπτών σε υπολογιστή, η ομάδα των συμμετεχόντων που έκανε σύντομες διακοπές είχε καλύτερες επιδόσεις, σε σύγκριση με εκείνους που δεν έκαναν διαλείμματα (η απόδοση των οποίων μειώθηκε).

 

Το σνακ ενισχύει το πνεύμα

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι δουλειές κατα τις οποίες απαιτείται η λήψη πολλών αποφάσεων, μειώνουν την πνευματική ενέργεια. Τα μικρά γεύματα, βοηθούν στην ανάκτηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και ενισχύουν την πνευματική διαύγεια. Γι' αυτό, όσο πιεσμένοι κι αν είστε, κάντε ένα διάλειμμα και φάτε το κολατσιό σας.

 

Ο σύντομος ύπνος ενισχύει τη μνήμη

 

Όταν νιώθετε την κούραση να σας κυριεύει, ξεκουραστείτε για δέκα λεπτά. Οι ειδικοί τονίζουν πως ο σύντομος ύπνος ενισχύει σημαντικά την πνευματική διαύγεια και τη μνήμη. Ακόμη καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε αν πιείτε καφέ λίγο πριν κοιμηθείτε. Ο συνδυασμός καφέ και ύπνου αυξάνει το μόριο της αδενοσίνης, το οποίο όταν βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, είναι υπεύθυνο για την αίσθηση της κούρασης.

 

Οι διακοπές βελτιώνουν την υγεία

 

Οι διακοπές δεν είναι απαραίτητες μόνο για τη διασκέδασή σας ή για να περάσετε χρόνο με τους αγαπημένους σας. Oι διακοπές μειώνουν τις πιθανότητες κατάθλιψης και υπερκόπωσης, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην μακροβιότητα και αυξάνουν το ενδιαφέρον για τη δουλειά. Ακόμη κι αν τις περάσετε στο σπίτι σας!