16-02-2018
Οι πιο ενοχλητικοί «τύποι» στο γυμναστήριο

photo

Σε κάθε γυμναστήριο θα συναντήσετε σίγουρα έναν από αυτούς. Πολλές φορές γίνονται ενοχλητικοί, άλλες όμως προκαλούν γέλιο.


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, που διεξήχθη από τον αμερικανικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Nuffield Health», τα άτομα που συναντάμε στο γυμναστήριο είναι κατά έναν μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για το τυχόν «κακό όνομά» του.

 

Στη συγκεκριμένη έρευνα το 49% των αθλούμενων παραδέχτηκε πως έχει χρησιμοποιήσει πετσέτα η μπουκάλι που δεν του ανήκε, το 33% πως δε χρησιμοποιεί αποσμητικό στο γυμναστήριο, ενώ το 18% πως επισκέπτεται το γυμναστήριο ακόμα και όταν έχει κάποια ίωση.

 

Ποιοί είναι όμως οι χειρότεροι τύποι ασκούμενων, σύμφωνα με τους γυμναστές;

 

Ο «μαζωχτής»

 

«Κάθεται πάντα σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο γυμναστήριο, συνήθως απέναντι από τον καθρέφτη και γύρω του έχει ένα σωρό βαράκια κάθε βάρους, σχήματος και χρώματος», αναφέρει ο γυμναστής Max Tepper. Κατά πάσα πιθανότητα δε χρησιμοποιεί ούτε τα μισά από αυτά. Πως να μη γίνουμε ένας από αυτούς; Ο Tepper μας συμβουλεύει να παίρνουμε μόνο τα βάρη τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε άμεσα.

 

Ο μη supersetter

 

Tο supersetting είναι μια μέθοδος κατά την οποία αυξάνουμε την ένταση της γυμναστικής, μειώνοντας τον χρόνο ξεκούρασης μεταξύ των σετ. Το ακριβώς αντίθετο συναντάμε στο γυμναστήριο. Το άτομο αυτό «ξεκουράζεται», καταλαμβάνοντας χρόνο πάνω στα όργανα. Το αποτέλεσμα; Δεν αφήνει τους υπόλοιπους να γυμναστούν. Ο γυμναστης Brett Contera προσθέτει: «Το supersetting είναι πολυτέλεια, όχι ανάγκη», καθώς ο χρόνος ξεκούρασης αντί να μειώνεται, αυξάνεται λόγω της αναμονής για ελεύθερο μηχάνημα.

 

Ο «κακομαθημένος»

 

Ίσως ο συγκεκριμένος να έχει μεγαλώσει με κουβερνάντες και μπάτλερ. Αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που δεν επιστρέφει κανένα όργανο στη θέση του, περιμένοντας να το κάνει κάποιος άλλος για αυτόν.

 

Ο «επιδειξίας»

 

Σύμφωνα με τον Jordan Syatt, πρωταθλητή και κάτοχο γυμναστηρίου, η «υπερέκθεση» είναι πολύ κοινή στα γυμναστήρια. Με λίγα λόγια, σε κάθε γυμναστήριο υπάρχει ένας τύπος, που προπονείται με λιγοστά ρούχα για να κάνει επίδειξη των σούπερ κοιλιακών του. Και είναι πολύ ενοχλητικός.

 

Ο «τραγουδιστής»

 

Παρόλο που φοράει ακουστικά, η μουσική του ακούγεται σε όλο το γυμναστήριο. Και μόλις ακούγεται το αγαπημένο του τραγούδι, δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, αποσπώντας τους υπόλοιπους από την γυμναστική τους.

 

O «καλλιτέχνης» του φλερτ

 

Οι γυναίκες τις περισσότερες φορές, αποφεύγουν το χώρο με τα βάρη, όπου μαζεύονται πολλοί άντρες. Ο λόγος; Πάντα θα υπάρχει κάποιος, που θα προσπαθήσει να έχει οπτική επαφή μαζί τους, την ώρα που γυμνάζονται και να τις φέρει σε αμηχανία.

 

Ο ομιλητικός

 

Σίγουρα η κουβεντούλα είναι ευχάριστη στο γυμναστήριο. Όμως όταν πρέπει η γυμναστική να γίνει πιο εντατική, δεν ενδείκνυται. Ωστόσο υπάρχει πάντα ο κοινωνικός τύπος, ο οποίος θα σας διακόψει. Η γυμνάστρια Anna Garcia τονίζει πως είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τα άτομα που μας αποσπούν, εάν θέλουμε η γυμναστική μας να είναι αποτελεσματική.

 

Ο «μηνυματάκιας»

 

Σύμφωνα με έρευνα του Harper Fitness, το 35% της επίσκεψης μας στο γυμναστήριο σπαταλάται σε μηνύματα και γενικότερα σε ενασχόληση με το κινητό. Οι ήχοι από το τηλέφωνο του διπλανού σας είναι πιθανόν να σας αποσπάσουν. Για να μη γίνετε κι εσείς ένας από αυτούς, καλύτερα να απενεργοποιήσετε το κινητό σας και να συγκεντρωθείτε στην άσκηση!

 

Ο ιδρωμένος

 

Ο ιδρώτας μπορεί να υποδηλώνει τη σκληρή δουλειά, αλλά μην τον αφήσετε να «λεκιάσει» τη φήμη σας. Αν δεν σκουπίζετε τον εξοπλισμό μετά τη χρήση του, θα προκαλέσετε αηδία σε κάθε παρευρισκόμενο. Το χειρότερο; Λοιμώξεις του δέρματος, όπως μυκητιάσεις, λειχήνες ακόμα και σταφυλόκοκκος (MRSA) θα εξαπλωθούν σαν πυρκαγιά στις αθλητικές εγκαταστάσεις, που σημαίνει ότι η προσωπική υγιεινή είναι κάτι παραπάνω από προσωπική. «Να έχετε 2-3 αλλαξιές και ένα αποσμητικό μαζί σας», συμβουλεύει ο Tepper.