18-10-2017
Κοτόπουλο στη σχάρα με σάλτσα βασιλικού

photoΈνα πιάτο που θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας και θα ενισχύσει τον οργανισμό σας, χωρίς να σας φορτώσει άχρηστες θερμίδες.

 

Υλικά για 4 ατομα

2 κουταλιές λάδι ελιάς για μαρινάρισμα κοτόπουλου,

χυμό από 4 λεμόνια,

1/3 κούπας λάδι ελιές για τη σάλτσα βασιλικού,

1 κουταλάκι κοπανισμένους σπόρους μάραθου,

αλάτι και φρεσκοτριμμενο πιπέρι,

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (με την πέτσα)

1 κούπα φρέσκο βασιλικό

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

 

Σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων βάζεις 2 κουταλιές λάδι, 3 κουταλιές χυμό λεμονιού, τους μαραθόσπορους και το κοτόπουλο αλατοπιπερωμένο.

Κλείνεις τη σακούλα και την κουνάς για να πάει η μαρινάδα παντού.

Αφήνεις τη σακούλα στο ψυγείο για μισή ώρα ή ακόμη καλύτερα από την προηγούμενη νύχτα, έτσι ώστε να μαριναριστεί το κοτόπουλο καλά.

Ετοιμάζεις τα κάρβουνα ή το γκριλ ...συνεχίστε στο www.trome.gr.