22-09-2017
Κάψτε περισσότερες θερμίδες ακούγοντας την κατάλληλη μουσική

photo

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι ακούγοντας τη μουσική με το σωστό ρυθμό μπορείτε να αξιοποιήσετε ακόμα περισσότερο την άσκησή σας, καίγοντας περισσότερες θερμίδες.

 

Όταν Ιταλοί ερευνητές έβαλαν σε γυναίκες που έκαναν στατικό ποδήλατο να ακούσουν μουσική, ανακάλυψαν κάτι εκπληκτικό: Ο καρδιακός παλμός τους έφτασε στην ζώνη καύσης θερμίδων (75% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού τους) πολύ πιο γρήγορα, όταν η μουσική που τις συνόδευε (ή τις καθοδηγούσε) ήταν μεταξύ 150 και 170 παλμών ανά λεπτό.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες τις γυναίκες, η προσπάθειά τους να διατηρήσουν έναν υψηλό ρυθμό, χωρίς να καθοδηγούνται από τη μουσική ήταν πολύ πιο δύσκολη.

 

«Όταν ο ρυθμός πέφτει, πέφτει και η ποιότητα της προπόνησης», επισημαίνει ο Mark Fenton, επίκουρος καθηγητής Δημόσιας Υγείας, του Πανεπιστημίου Tufts. «Η προσπάθεια γίνεται ενθουσιώδης με hi-beat μουσική, κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας που απαιτεί μια επαναλαμβανόμενη κίνηση, όπως το τρέξιμο, το περπάτημα, η ποδηλασία, το cross-country σκι και η κωπηλασία».

 

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Sports, Medicine and Physical Fitness.


Λίστα μουσικής με τουλάχιστον 150 παλμούς ανά λεπτό


1. Everybody Talks, Neon Trees

2. All I Do Is Win- feat. Ludacris, Rick Ross, T-Pain & Snoop Dogg / Victory In Stores Now, DJ Khaled

3. You Know You Like It, dj Snake remix Aluna George

4. Happy, Pharrell Williams

5. Up All Night, blink 182

6. Uma Thurman, Fall Out Boy

7. Love Me Like You Do, Ellie Goulding

8. Chains, Nick Jonas

9. FourFiveSeconds, Rihanna, Kanye West,Paul McCartney