12-06-2017
Κίνδυνοι από τα extensions βλεφαρίδων

photo

Επιπτώσεις τόσο στην υγεία, όσο και στην εμφάνιση, ενδέχεται να έχουν τα extensions βλεφαρίδων, όπως δείχνει νέα αμερικανική έρευνα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα extensions βλεφαρίδων μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις των ματιών και αλλεργικές αντιδράσεις αλλά και βλάβη των φυσικών βλεφαρίδων, ενώ επιπλέον-αν η χρήση τους είναι συστηματική- μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και στην απώλειά τους.

Πρόκειται  ουσιαστικά για συνθετικές βλεφαρίδες που προσκολλώνται με ειδικές κόλλες πάνω στις φυσικές.

«Οι κόλλες που χρησιμοποιούνται, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση στις ευαίσθητες γυναίκες, διότι μερικές περιέχουν φορμαλδεΰδη», εξηγεί ο δρ Robert Dorin, ειδικός στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, από τον Ιατρικό Όμιλο True & Dorin, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή μπορεί να «παγιδευτούν» σε αυτές σκόνη και παθογόνοι μικροοργανισμοί, ενδέχεται να προκαλέσουν βακτηριακές, ιογενείς ή μυκητιασικές μολύνσεις.

Ο σοβαρότερος κίνδυνος, όμως, έγκειται στο γεγονός ότι το βάρος τους καταπονεί τους θύλακες των φυσικών βλεφαρίδων, με αποτέλεσμα αυτές να λεπταίνουν και, σε περίπτωση συχνής χρήσης, να πέφτουν.

Ανάλογες προειδοποιήσεις είχαν γίνει και προ διετίας από Αμερικανούς και Ιάπωνες επιστήμονες.

H Jane Rolfe, 42 ετών, παρουσίασε οίδημα για εβδομάδες μετά από μια σοβαρή, επώδυνη αλλεργική αντίδραση στην κόλλα που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή των extensions βλεφαρίδων. Δείτε την πριν και μετά την αντίδραση.

 

 

photo

 

She was left with severely She was left with blistered skin for weeks after suffering a severe, painful allergic reaction to the glue used to apply eyelash extensions