24-08-2017
Υγιεινό παγωτό με ένα μόνο υλικό

photo

Δοκιμάστε αυτό το έξυπνο τρικ και απολαύστε ένα γευστικό και υγιεινό παγωτό, χωρίς να χρειάζεστε παγωτομηχανή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία μπανάνα και απλά κουζινικά εργαλεία.

 

Υλικά

 

1 μεγάλη ώριμη μπανάνα (θα πρέπει να είναι γλυκιά και μαλακή)

 

Εκτέλεση

 

Καθαρίστε τις μπανάνες και κόψτε τες σε μικρά στρογγυλά ισομεγέθη κομμάτια.

Βάλτε τα σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σε μια σακούλα για καταψύκτη.

Παγώστε τα για τουλάχιστον 2 ώρες (ιδανικά καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας).

Ανακατέψτε τα κατεψυγμένα κομμάτια μπανάνας με έναν μικρό επεξεργαστή τροφίμων ή ένα ισχυρό  μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει κολλώδη υφή.

Αρχικά η μπανάνα θα μοιάζει με πλιγούρι βρώμης. Στη συνέχεια θα πάρει ομαλότερη μορφή, αλλά θα εξακολουθείτε να διακρίνετε μερικά χοντρά κομμάτια.

Καθώς τα τελευταία κομμάτια της μπανάνας θα εξομαλύνονται, θα δείτε το μείγμα να γίνεται κρεμώδες, μαλακό και να αποκτάει υφή κρέμας. Ανακατέψτε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα για να αεριστεί το παγωτό. (Εάν σκοπεύετε να προσθέσετε κάποιο υλικό , όπως π.χ. φυστικοβούτυρο ή κομματάκια σοκολάτας, αυτή είναι η στιγμή για να το κάνετε).

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και αφήστε το να παγώσει μέχρι να γίνει στερεό.  Μπορείτε να φάτε το παγωτό αμέσως, αλλά θα είναι αρκετά μαλακό. Διαφορετικά τοποθετήστε το πίσω στο αεροστεγές δοχείο και αφήστε το να παγώσει, έως ότου αποκτήσει στερεή μορφή, όπως τα παραδοσιακά παγωτά.