11-03-2016
Μπήκε νερό στο αφτί σας; Δείτε πώς θα το βγάλετε!

photo

Αν παραμείνει το νερό στο αφτί μπορεί να προκαλέσει μόλυνση και διάφορα άλλα προβλήματα. Γι' αυτό φροντίστε να βγει το συντομότερο δυνατό, δοκιμάζοντας του παρακάτω τρόπους.

 

Ωραίες οι βουτιές, αλλά το ενδεχόμενο να μπει νερό στο αφτί σας είναι ιδιαίτερα πιθανό. Σε γενικές γραμμές, το νερό μπορεί να εισέλθει και να εξέλθει από το αφτί σας χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, μπορεί και να σας ταλαιπωρήσει. Υπάρχουν φορές που το νερό διεισδύει στο κανάλι του αφτιού και το φράζει, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα, όπως πόνος, φαγούρα, μείωση της ακοής και κουδούνισμα. Σε κάποιες περιπτώσεις, το νερό στο αφτί μπορεί να γίνει αιτία ανάπτυξης μόλυνσης, η οποία απαιτεί θεραπεία, καθώς είναι δυνατόν να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην ακοή. Παρόλο που συχνά θεωρείται ένα ήπιο πρόβλημα και δεν του δίνεται μεγάλη σημασία, είναι απαραίτητο να απομακρύνεται το νερό από το αφτί το συντομότερο δυνατό. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες μεθόδους που μπορείτε να εφαρμόσετε, προκειμένου να πετύχετε το στόχο σας.

 

Τι μπορείτε να κάνετε:

 

  • Μετακινήστε το κεφάλι σας από πλευρά σε πλευρά και στη συνέχεια λυγίστε το προς τον ώμο από την πλευρά του προσβεβλημένου αφτιού και χτυπήστε την απέναντι πλευρά με την παλάμη σας. Το νερό μπορεί να βγει από τη δύναμη.

 

  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την άσκηση πίεσης, αφήνοντας τη βαρύτητα να αναλάβει. Πιέστε δυνατά το χέρι σας στο προσβεβλημένο αφτί σας και αφήστε το απότομα. Η δράση της αναρρόφησης μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας.

 

  • Ρίξτε λίγο νερό στο προσβεβλημένο αφτί, χρησιμοποιώντας ένα σταγονόμετρο. Περιμένετε για τρία δευτερόλεπτα και στρέψτε το κεφάλι σας, έτσι ώστε το αφτί σας είναι στραμμένο προς τα κάτω. Το νερό θα χυθεί και θα προσφέρει ανακούφιση. Αντί για νερό μπορείτε να ρίξετε 2-3 σταγόνες οινόπνευμα.

 

  • Ένα πιστολάκι για τα μαλλιά μπορεί επίσης να βοηθήσει στο πρόβλημά σας. Κρατήστε το κοντά στο αφτί σας, χωρίς φυσικά να καίγεστε. Ο ζεστός αέρας θα εξατμίσει το νερό και θα σας ανακουφίσει.

 

  • Ξαπλώστε στο κρεβάτι με το κεφάλι σας έξω από την επιφάνειά του και το προσβεβλημένο αφτί να «κοιτάει» προς το έδαφος. Μερικές φορές, η βαρύτητα αναλαμβάνει να μας απαλλάξει.

 

  • Μπορείτε επίσης να μην κάνετε τίποτα και να πάτε για ύπνο με το προσβεβλημένο αφτί σας προς το μαξιλάρι. Μέχρι το πρωί το νερό μπορεί να έχει ήδη διαρρεύσει.

 

  • Εάν οι παραπάνω λύσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, δοκιμάστε κάποιο μη συνταγογραφούμενο σκεύασμα από το φαρμακείο. Ζητήστε πάντα τη βοήθεια του φαρμακοποιού, πριν κάνετε την αγορά σας.

 

  • Αν παρόλα αυτά το νερό παραμένει στο αφτί σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο γιατρό. Ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα αποσυμφορητικό που θα απομακρύνει το νερό ή ένα αντιβιοτικό το οποίο θα βοηθήσει στο ενδεχόμενο μιας λοίμωξης.