08-05-2018
3 μάσκες για ενυδάτωση με ένα μόνο υλικό

photo

Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας και δώστε της λάμψη με τον πιο εύκολο, γρήγορο και ανέξοδο τρόπο!


Η παρασκευή και η εφαρμογή τους είναι πανεύκολη και η δράση τους ιδιαίτερα ισχυρή. Τα υλικά που θα χρειαστείτε πιθανώς τα έχετε ήδη στην κουζίνα σας, αλλά ακόμα και αν δεν τα έχετε, δεν θα χρειαστεί να ξοδευτείτε για να τα αποκτήσετε.

 

1. Μάσκα από αγγούρι

 

Η παγκοσμίου φήμης μάσκα αγγουριού, δεν μπορεί να λείπει από τη λίστα των θεραπειών κατά της ξηρότητας. Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, το αγγούρι περιέχει πολύ νερό γι' αυτό και είναι ιδανικό για την ενυδάτωση του δέρματος. Μπορείτε να βάλετε είτε φέτες πάνω στην επιδερμίδα σας, είτε να το τρίψετε και να το εφαρμόσετε. Αφήστε το για 30 λεπτά και αφαιρέστε το.

 

2. Μάσκα μήλου

 

Τα μήλα έχουν σχεδόν ισοδύναμη δράση με τα αγγούρια, αλλά με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι καθαρίζουν και θρέφουν το δέρμα με υγιή συστατικά. Αποτέλεσμα; Ενυδατώνουν το δέρμα και του προσδίδουν λάμψη.

 

Τρίψτε ένα μήλο ή όσο χρειάζεται για να καλύψετε την επιφάνεια που θέλετε να ενυδατώσετε. Αφήστε το για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

 

3. Μάσκα μπανάνας

 

Λιώστε μία μπανάνα (ή όσο χρειάζεστε) και απλώστε μια γενναιόδωρη ποσότητα από τον πολτό στο δέρμα σας. Αφήστε τη μάσκα για 10-15 λεπτά να δράσει και ξεπλύντε με ζεστό και κρύο νερό, εναλλάξ.