15-05-2018
Σε ποια ηλικία φαίνεται αν τα παιδιά θα πετύχουν στο μέλλον

photo

Θέλετε να μάθετε αν το παιδί σας θα γίνει ένας επιτυχημένος ενήλικας; Περιμένετε να πάει στη δευτέρα τάξη του δημοτικού, υποδεικνύει νέα μελέτη.

 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, στη Σκωτία, ανακάλυψαν ότι οι ικανότητες που έχει ένα παιδί στα μαθηματικά και την ανάγνωση, στην ηλικία των 7ετών, σχετίζονται με την κοινωνικοοικονομική του κατάσταση αρκετές δεκαετίες αργότερα.

 

Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα της «National Child Development Study», μιας αντιπροσωπευτικής, εθνικού επιπέδου μελέτης, που ακολούθησαν περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία και διήρκησε για περισσότερα από 50 χρόνια.

 

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα παιδιά που είχαν υψηλότερες δεξιότητες στην ανάγνωση και τα μαθηματικά, κατέληξα να έχουν υψηλότερα εισοδήματα, καλύτερη στέγαση και καλύτερες θέσεις εργασίας στην ενήλικη ζωή (π.χ. η άνοδος κατά ένα επίπεδο της ικανότητας ανάγνωσης στην ηλικία των 7 ετών, συσχετίστηκε με αύξηση του εισοδήματος κατά $ 7.750 στην ηλικία των 42).

 

«Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι οι βασικές δεξιότητες στην παιδική ηλικία, ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνος είναι κανείς, το πόσο καιρό θα παραμείνει στο σχολείο ή την κοινωνική τάξη από την οποία ξεκίνησε, θα είναι σημαντικές σε όλη τη ζωή του», αναφέρουν οι συγγραφείς της μελέτης, ο Stuart Ritchie και Timothy Bates .

 

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα γονίδια μπορεί να έπαιξαν ρόλο στα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Psychological Science.