17-08-2015
Safe sex: 6 «καυτές» ερωτήσεις και οι απαντήσεις τους

photo

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι σας, μπορεί να σας οδηγήσουν σε σεξουαλικές εμπειρίες που «ξεφεύγουν» από αυτές της καθημερινότητάς σας. Όμως, χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή.

 

Είναι επικίνδυνο το σεξ στην παραλία; Τα sex toys μεταφέρουν ιούς; Τι γίνεται με το σεξ στο νερό; Διαβάστε τις απαντήσεις στα καίρια ερωτήματά σας.

 

1. Τα γυναικεία προφυλακτικά προφυλάσσουν από τα ΣΜΝ;


Αν και δεν χρησιμοποιούνται συχνά, τα γυναικεία προφυλακτικά είναι εξίσου προστατευτικά για τα ΣΜΝ με αυτά των ανδρών. Ωστόσο, είναι περισσότερο δύσχρηστα και ενοχλητικά για τον άντρα.


2. Τα sex toys μπορεί να μεταφέρουν ιούς;


Όπως όλα τα παιχνίδια, έτσι και τα sex toys πρέπει να χρησιμοποιούνται με κανόνες. Θα πρέπει καταρχήν να χρησιμοποιούνται προσεκτικά, να πλένονται τακτικά και να φυλάσσονται σε ένα μέρος που θα προφυλάσσονται από σκόνη και υγρασία. Εφόσον χρησιμοποιούνται εναλλάξ και από τους δύο και εφόσον τα υγρά του ενός έρχονται σε επαφή με υγρά του άλλου που είναι επικολλημένα πάνω στο αντικείμενο, τότε υπάρχει πιθανότητα να μεταδοθούν ιοί και μικρόβια. Αυτά τα αντικείμενα είναι καλύτερα να είναι προσωπικά και να μην μοιράζονται.


3. Είναι επικίνδυνο το σεξ στην παραλία;


Αν το sex on the beach σας εξιτάρει θα πρέπει καταρχήν να σκεφτείτε ότι υπάρχει θέμα με τους κανόνες του κράτους. Για να μην βρεθείτε λοιπόν στο τμήμα να απολογείστε για προσβολή της δημοσίας αιδούς, μάλλον είναι καλύτερα να το αποφύγετε. Αν παρόλα αυτά επιμένετε  θα πρέπει να ξέρετε ότι σε μια πολυσύχναστη παραλία, είναι δυνατόν στην υγρή άμμο να υπάρχουν μικρόβια και ιοί που μεταδίδονται με την επαφή. Γι' αυτό στρώστε κάτι (κατά προτίμηση πλαστικό που δεν το διαπερνάει η υγρασία) πάνω στην άμμο.


4. Μετά την παραλία;


Γυρίζετε από την παραλία και πριν προλάβετε να βγάλετε το αλάτι από πάνω σας σάς «στριμώχνει». Παρόλο που είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταφερθούν ιοί, καλό είναι να κάνετε πρώτα ένα ντους, γιατί το αλάτι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στον κόλπο ή το πέος ή να επιδεινώσει μία προϋπάρχουσα πάθηση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το σεξ που θα ακολουθήσει δεν θα είναι νόστιμο...


5. Είναι ασφαλές το σεξ στο νερό;


Αν το πλάτσα- πλούτσα σας ανεβάζει τη λίμπιντο, το νου σας. Το νερό της θάλασσας ή της πισίνας περιέχει μικροοργανισμούς που κατά την επαφή φτάνουν αρκετά βαθιά στον κόλπο και πολλές φορές αποτελούν αιτία για κολπίτιδες και σαλπιγγίτιδες. Η δυσκολία της χρήσης προφυλακτικού μέσα στο νερό κάνει αυτήν την, κατά τα άλλα, συναρπαστική εμπειρία ακόμα πιο επικίνδυνη. Επιπλέον, γυναίκες που παρουσιάζουν κολεόσπασμο είναι δυνατό να κολλήσουν με τον παρτενέρ τους. Όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και σωματικά (σαν σιαμαία). Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποιο νοσοκομείο, ώστε να αποκολληθούν. Για το λόγο αυτό αν παρουσιαστεί πόνος κατά την επαφή διακόψτε πάραυτα.


6. Υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί κάποιος ιός ή κάποιο μικρόβιο ακόμα και με τη χρήση προφυλακτικού;


Εφόσον η χρήση γίνεται σωστά το προφυλακτικό προστατεύει από τα ΣΜΝ σε ποσοστό που αγγίζει το 90%, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν και άλλοι, πιο ύπουλοι τρόποι μετάδοσης, που ίσως εκείνη την ώρα δεν τους συνειδητοποιούμε. Αν για παράδειγμα ο καλός σας πιάσει το πέος του με τα υγρά που επικολλώνται πάνω του και βάλει το χέρι του κατευθείαν στον κόλπο σας, υπάρχει κίνδυνος για μετάδοση νοσήματος, είτε φοράει προφυλακτικό είτε όχι.

 


 

  1. Τα γυναικεία προφυλακτικά προφυλάσσουν από τα ΣΜΝ;

Αν και θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανήκουν πλέον στην ιστορία, είναι εξίσου προστατευτικά για τα ΣΜΝ είναι όμως περισσότερο δύσχρηστα και ενοχλητικά για τον άντρα.

  1. Τα sex toys μπορεί να μεταφέρουν ιούς;

Όπως όλα τα παιχνίδια, έτσι και τα sex toys πρέπει να εφαρμόζονται με κανόνες. Θα πρέπει καταρχήν να χρησιμοποιούνται προσεκτικά, να πλένονται τακτικά και να φυλάσσονται σε ένα μέρος που θα προφυλάσσονται από σκόνη και υγρασία. Εφόσον χρησιμοποιούνται εναλλάξ και από τους δύο και εφόσον τα υγρά του ενός έρχονται σε επαφή με υγρά του άλλου που είναι επικολλημένα πάνω στο αντικείμενο τότε υπάρχει πιθανότητα να μεταδοθούν ιοί και μικρόβια. Αυτά τα αντικείμενα είναι καλύτερα να είναι προσωπικά και να μην μοιράζονται.

  1. Είναι επικίνδυνο το σεξ στην παραλία;

Αν το sex on the beach σε εξιτάρει θα πρέπει καταρχήν να σκεφτείς ότι υπάρχει θέμα με τους κανόνες του κράτους. Για να μην βρεθείς λοιπόν στο τμήμα να απολογείσαι, μάλλον είναι καλύτερα να το αποφύγεις. Αν παρόλα αυτά επιμένεις θα πρέπει να ξέρεις ότι σε μια πολυσύχναστη παραλία, είναι δυνατόν στην υγρή άμμο να υπάρχουν μικρόβια (κυρίως μύκητες) και ιοί που μεταδίδονται με την επαφή. Γι? αυτό στρώστε κάτι (κατά προτίμηση πλαστικό που δεν το διαπερνάει η υγρασία) πάνω στην άμμο και ?καλά να περάσετε.

  1. Μετά την παραλία;

Γυρίζεις από την παραλία και πριν προλάβεις να βγάλεις το αλάτι από πάνω σου σε στριμώχνει. Παρόλο που είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταφερθούν ιοί, καλό είναι να κάνετε πρώτα ένα ντους, γιατί και το αλάτι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στον κόλπο ή το πέος ή να επιδεινώσει μία προϋπάρχουσα πάθηση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το σεξ που θα ακολουθήσει δεν θα είναι νόστιμο?

  1. Είναι ασφαλές το σεξ στο νερό;

Αν το πλάτσα- πλούτσα σου ανεβάζει τη λίμπιντο, το νου σου. Το νερό της θάλασσας ή της πισίνας περιέχει μικροοργανισμούς που κατά την επαφή φτάνουν αρκετά βαθιά στον κόλπο και πολλές φορές αποτελούν αιτία για κολπίτιδες και σαλπιγγίτιδες. Η δυσκολία της χρήσης προφυλακτικού μέσα στο νερό κάνει αυτήν την κατά τα άλλα, συναρπαστική εμπειρία ακόμα πιο επικίνδυνη. Επιπλέον, γυναίκες που παρουσιάζουν κολεόσπασμο είναι δυνατό να κολλήσουν με τον παρτενέρ τους. Και δεν εννοώ να κολλήσουν συναισθηματικά αλλά σωματικά (σαν σιαμαία). Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποιο νοσοκομείο, ώστε να αποκολληθούν. Για το λόγο αυτό αν παρουσιαστεί πόνος κατά την επαφή διακόψτε πάραυτα.

  1. Υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί κάποιος ιός ή κάποιο μικρόβιο ακόμα και με τη χρήση προφυλακτικού;

Εφόσον η χρήση γίνεται σωστά το προφυλακτικό προστατεύει από τα ΣΜΝ σε ποσοστό που αγγίζει το 90%, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν και άλλοι, πιο ύπουλοι τρόποι μετάδοσης, που ίσως εκείνη την ώρα δεν τους συνειδητοποιούμε. Αν για παράδειγμα ο καλός σου πιάσει το πέος του με τα υγρά που επικολλώνται πάνω του και το βάλει το χέρι του κατευθείαν στον κόλπο σου υπάρχει κίνδυνος για μετάδοση νοσήματος, είτε φοράει προφυλακτικό είτε όχι.