27-10-2015
icoach: Οι πρώην καπνιστές γιορτάζουν το επίτευγμά τους με μια λάμψη

photo

Λάβετε μέρος στην πρόκληση της εκστρατείας «Ex-smoker are unstoppable»  (Αν το σταματήσεις δεν σε σταματάει τίποτα) σήμερα και αποδείξτε ότι πραγματικά οι πρώην καπνιστές ακτινοβολούν!

 

Η εκστρατεία, που σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσφέρει δωρεάν βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος μέσω του iCoach, ενός δωρεάν ηλεκτρονικού εργαλείου διακοπής καπνίσματος το οποίο βασίζεται σε εκτεταμένες επιστημονικές έρευνες, πρακτική κλινική εμπειρία και στην εμπειρογνωμοσύνη ψυχολόγων και ειδικών επικοινωνίας.

 

Από το 2011, η καμπάνια «Ex-Smokers are Unstoppable» έχει βοηθάει νέους να σταματήσουν το κάπνισμα, μέσω της προβολής των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων μίας ζωής χωρίς τσιγάρο: καλύτερη υγεία και ευεξία, μεγαλύτερο εισόδημα και τελικά μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Οι πρώην καπνιστές και χρήστες της εφαρμογής iCoach μπορούν να γιορτάσουν το επίτευγμα τους, ανάβοντας μία λάμψη σε ένα ψηφιακό χάρτη της Ευρώπης. Μπορούν, επίσης, να χρησιμοποιήσουν το χάρτη για να ενθαρρύνουν αγαπημένα τους πρόσωπα να διακόψουν αυτή τη συνήθεια. Ο τελικός χάρτης της Ευρώπης με όλες τις λάμψεις θα αποκαλυφθεί στις 30 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες από τον Επίτροπο για θέματα υγείας και ασφάλειας τροφίμων, κ. Vytenis Andriukaitis.

 

«Ως καρδιοχειρουργός έχω δει από πρώτο χέρι τις τρομερές συνέπειες της χρήσης του καπνού. Έχω επίσης χάσει δύο αδερφούς από ασθένειες σχετικές με το κάπνισμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ταλαιπωρία που πέρασαν. Το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για σχεδόν 700.000 αποφευκτέους θανάτους στην ΕΕ κάθε χρόνο. Μια αυστηρή πολιτική ελέγχου του τσιγάρου, υποστηριζόμενη από πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης όπως την εκστρατεία «Ex-Smokers are Unstoppable», είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της δημόσιας υγείας στην Ε.Ε. Η διακοπή του καπνίσματος είναι ένα επίτευγμα για το οποίο ο καθένας πρέπει να είναι περήφανος, ένα επίτευγμα που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Σήμερα γιορτάζουμε μαζί με χιλιάδες πρώην καπνιστές σε όλη την Ευρώπη. Τους συγχαίρω όλους - αποτελούν έμπνευση για όλους εκείνους που ακόμη αγωνίζονται να σταματήσουν το κάπνισμα» δήλωσε ο Επίτροπος Vytenis Andriukaitis.

 

Η έκδοση 2015 της εφαρμογής iCoach, η οποία διατίθεται δωρεάν, παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο και έχει ήδη εγγεγραμμένους 26.296 νέους χρήστες. Από το λανσάρισμά του το 2011, 36% των χρηστών του iCoach ισχυρίζονται ότι έχουν σταματήσει το κάπνισμα μέσα σε διάστημα 3 μηνών. Με τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζονται στην υγεία, αυτό το ποσοστό μεταφράζεται σε συλλογική αποταμίευση που υπερβαίνει τα 262 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κος Στέφανος Γρ. Φούσας δήλωσε σχετικά με την εκστρατεία: «Η μάχη κατά του καπνίσματος πρέπει να είναι διαρκής γιατί έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία των ανθρώπων. Όταν στην Ευρώπη εφαρμόζεται ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος, στην Ελλάδα παλεύουμε ακόμα για τα αυτονόητα. Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί τη μεγάλη προσπάθεια για να μην υπάρχουν ?σύννεφα? καπνού στη ζωή μας!».

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.exsmokers.eu/el-el/index.html