28-06-2017
Καραμελωμένο κοτόπουλο

photo

Το «καραμέλωμα» είναι ο ιδανικός τρόπος για να δώσετε στο υγιεινό αυτό κρέας ιδιαίτερη γεύση. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε.

 

Υλικά


7 μπούτια κοτόπουλου

240 ml ζωμό κότας

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

6 σκελίδες σκόρδου

10 γρ. τζίντζερ

60 ml σάλτσα σόγιας

40 ml ελαιόλαδο

80 γρ. καστανή ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση


Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το τζίντζερ. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Παίρνουμε το μισό κοτόπουλο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σωτάρουμε για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το υπόλοιπο κοτόπουλο. Προσθέτουμε το σκόρδο στην κατσαρόλα και το σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα για 2 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε και το σκόρδο από το λάδι και το τοποθετούμε στην ίδια πιατέλα με το κοτόπουλο. Βάζουμε την κατσαρόλα ξανά στη φωτιά και προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό. Προσθέτουμε... συνεχίστε στο www.trome.gr