13-03-2018
Προσοχή! Τα πινέλα του μακιγιάζ μπορεί να μολύνουν το δέρμα σας

photo

Θα βάζατε ποτέ κάτι μολυσμένο με σταφυλόκοκκο στο πρόσωπό σας; Όσο περίεργο και αν σας φανεί, η απάντηση είναι ότι μάλλον το κάνετε ήδη.

Παρ' όλες τις προειδοποιήσεις των ειδικών να πλένονται τακτικά τα πινέλα του μακιγιάζ, κάτι τέτοιο, αν και πανεύκολο να εφαρμοστεί, μάλλον μπαίνει σε δεύτερη... μοίρα. Κι ενώ εσείς απολαμβάνετε την καθημερινή σας ρουτίνα καθαριότητας, αυτά σκονίζονται, λερώνουν και μέχρι να πλυθούν μεταφέρουν βακτήρια στο πρόσωπό σας.

Όλη αυτή η βρωμιά που έχει εγκατασταθεί στα πινέλα σας, μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στο δέρμα σας, όπως ακμή, ερεθισμό, εξανθήματα, βακτηριακές λοιμώξεις, μολύνσεις των ματιών ακόμη και μυκητιασικές λοιμώξεις και έρπητα.

Τα πινέλα σας μπορεί να είναι «φορείς»  πολλών βακτηρίων, αλλά τα πιο κοινά είναι o σταφυλόκοκκος και ο στρεπτόκοκκος, τα «κακά αγόρια» του βακτηριακού κόσμου, τα οποία ευθύνονται για τις λοιμώξεις σταφυλόκοκκου και τον στρεπτοκοκκικό λαιμό ( φλεγμονή που προκαλείται από ειδικά στελέχη του στρεπτόκοκκου).

Τι πρέπει να κάνετε

Οι ειδικοί συνιστούν να πλένονται τα πινέλα μία φορά την εβδομάδα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο πλύσιμο, ανάλογα με το πόσο χρησιμοποιούνται,  τι ακριβώς κάνουν και σε τι τύπο δέρματος. Τα άτομα με πολύ λιπαρή επιδερμίδα ή με τάση ακμής καλό είναι να τα καθαρίζουν συχνότερα. Αν το πινέλο σας δεν είναι πλέον μαλακό ή έχει αποκτήσει κολλώδη υφή, τότε η θέση του μάλλον είναι στο καλάθι των αχρήστων.

Στην αγορά υπάρχουν ειδικά προϊόντα καθαρισμού και μαλακτικά για τα πινέλα. Ωστόσο, εξίσου καλά μπορεί να λειτουργήσει και ένα παιδικό σαπούνι.