09-11-2015
Παρουσιασμός: Αυτοί είναι οι λόγοι που πηγαίνουμε στη δουλειά ενώ είμαστε άρρωστοι

photo

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο East Anglia (UEA) αποκάλυψαν τους κύριους λόγους, για τους οποίους επιλέγουν οι άνθρωποι να πηγαίνουν στη δουλειά τους, όταν είναι άρρωστοι, ενώ θα έπρεπε να πάρουν αναρρωτική άδεια.

Οι αυξημένες εργασιακές απαιτήσεις, το στρες και η ανασφάλεια αναγκάζουν πολλούς εργαζομένους να δίνουν το «παρόν»  στην δουλειά τους, ακόμη και όταν ταλαιπωρούνται από κάποια ασθένεια, υποστηρίζει μια νέα μελέτη, η οποία διεξήχθη με στόχο να εξακριβώσει τον  λόγο, για τον οποίο πολλοί εργαζόμενοι αποφεύγουν τις αναρρωτικές άδειες, ενώ πραγματικά τις χρειάζονται.  

Όπως διαπιστώθηκε, οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι εργαζόμενοι υιοθετούν αυτήν την παράδοξη συμπεριφορά, την οποία οι ειδικοί αποκαλούν «παρουσιασμό», είναι οι μεγάλες απαιτήσεις της δουλειάς (π.χ. ο φόρτος εργασίας, η έλλειψη προσωπικού, οι υπερωρίες και οι ασφυκτικές προθεσμίες) αλλά και οι δυσκολίες στην εξεύρεση αντικαταστάτη καθώς και τα προσωπικά οικονομικά προβλήματα.

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι παίζει ρόλο και το υψηλό επίπεδο ικανοποίησης από την εργασία αλλά και το ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον εργοδοτικό οργανισμό.

Με τον παρουσιασμό, φαινόμενο το οποίο φαίνεται να εξαπλώνεται στη Δύση, συσχετίζονται θετικά και ορισμένες αρνητικές εμπειρίες, οι οποίες μπορεί να εντείνουν το στρες, όπως η σύγκρουση ανάμεσα στη δουλειά και την οικογένεια καθώς και η παρενόχληση, η κακοποίηση και οι διακρίσεις στην εργασία.

Αντίθετα, όταν το εργασιακό περιβάλλον είναι υποστηρικτικό (π.χ υποστήριξη από τους συναδέλφους, καλή σχέση με τους προϊσταμένους κοκ), οι εργαζόμενοι δεν αισθάνονται ότι πρέπει να βρίσκονται στη δουλειά όταν είναι άρρωστοι, ενώ γενικά είναι πιο ικανοποιημένοι από την εργασία τους και παρουσιάζουν λιγότερα προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας, δρ Mariella Miraglia, λέκτορα Οργανωτικής Συμπεριφοράς στο UEA, τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι ο παρουσιασμός σχετίζεται με επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους και όχι μόνο με το πόσο σοβαρό είναι ένα πρόβλημα υγείας.

Η ίδια, επέστησε την προσοχή σε εργαζόμενους και διοικήσεις, καθώς η εργασία υπό «συνθήκες ασθένειας», ενδέχεται να οδηγήσει σε αρνητικές συμπεριφορές στη δουλειά και συναισθηματική απόσυρση από αυτήν, με το κόστος να επιβαρύνει τόσο τον ίδιο τον εργαζόμενο, όσο και την επιχείρηση στην οποία εργάζεται.

Η μελέτη, βασίσθηκε σε στοιχεία από 61 προγενέστερες μελέτες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει σχεδόν 176.000 εθελοντές από τουλάχιστον 34 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα  ευρήματά της δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Occupational Health Psychology.