03-05-2018
Τα συχνότερα λάθη στη χρήση του μαύρου eyeliner

photo

Μια λεπτή μαύρη γραμμή κατά μήκος των βλεφάρων κάνει τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και τις βλεφαρίδες πυκνότερες. Αλλά αν την κάνετε με λάθος ή υπερβολικό τρόπο κινδυνεύετε να μοιάσετε με την Courtney Love στην δεκαετία του ενενήντα.

Το eyeliner έχει ως στόχο να πλαισιώνει τα μάτια, προκειμένου να τους δώσει σχήμα και να κάνει το «άσπρο» του ματιού να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου δύσκολο να αποτύχει το εγχείρημα. Όταν το πλαίσιο του ματιού που φτιάχνετε με το eyeliner είναι υπερβολικό κάνει τα μάτια να φαίνονται κουρασμένα. Προσοχή λοιπόν! Να αποφεύγετε το «σκληρό» τελείωμα και τις δραματικές μουντζούρες με τη σκιά.

Tips

Αναπτύξτε τις ικανότητές σας με αυτές τις έξυπνες τεχνικές, ευγενική προσφορά του celebrity makeup artist Troy Surratt.

Διαλέξτε το σωστό προϊόν

Ένα κρεμώδες μολύβι, που δεν είναι αδιάβροχο, γλιστράει ομαλά και είναι ευκολότερο να αναμειχθεί με σκια. Αν έχει και ένα ενσωματωμένο σφουγγαράκι, θα είναι πολύ πιο πρακτικό στην ανάμειξη.

Φτιάξτε μια διακεκομμένη γραμμή

Η γραμμή των άνω βλεφάρων δεν τραβάει τόσο πολύ την προσοχή, όπως αυτή των κάτω, αλλά είναι εξίσου σημαντική. Για να την φτιάξετε, κάντε κατά μήκος της τρεις μικρές γραμμές, όσο το δυνατόν πιο κοντά στη γραμμή των βλεφάρων (μία σε κάθε γωνία και μία στο κέντρο) και στη συνέχεια, ενώστε τες. Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε μία σούπερ ευθεία γραμμή. Το «τέχνασμα» είναι να περάσετε από πάνω μια μαύρη σκιά, μέχρι να ομαλοποιηθεί.

«Σβήστε» πλησιάζοντας στο τέλος

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη η πολύ σκούρα ή σκληρή κάτω γραμμή. Για ένα πιο «μαλακό» αποτέλεσμα δημιουργήστε μια μικρή γραμμή κατά μήκος της εξωτερικής γωνίας των κάτω βλεφάρων σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα βουρτσάκι, έτσι ώστε να μεταφέρετε το χρώμα στο προς το κέντρο του ματιού. Το χρώμα θα πρέπει να σβήνει καθώς πλησιάζετε την εσωτερική γωνία του. Είναι σημαντικό να μην βάλετε χρώμα στο εσωτερικό του βλεφάρου, γιατί διαφορετικά το χρώμα μπορεί να διαρρεύσει και κινδυνεύετε να αποκτήσετε τα μάτια του ρακούν.

Ολοκληρώστε πάντα με μάσκαρα

Η γραμμή «δείχνει» καλύτερα όταν συνδυάζεται με πλούσιες βλεφαρίδες. Χρησιμοποιήστε το ψαλίδι τρεις φορές στη γραμμή των βλεφάρων, δηλαδή στη μέση και στις δύο άκρες. Στη συνέχεια περάστε μερικές στρώσεις μάσκαρα επιμήκυνσης.