22-12-2015
6 προτάσεις για υγιεινά δώρα από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ

photo

Σε μια εποχή που οι άνθρωποι είναι πια αρκετά ευαισθητοποιημένοι σχετικά με την υγεία τους, τα υγιεινά δώρα θα μπορούσαν να είναι μια καλή επιλογή γι' αυτούς που αγαπάμε.

Αυτά τα Χριστούγεννα κάντε την αγορά των δώρων σας θεματική και επικεντρωθείτε στην υγεία.  Οι προτάσεις της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, εκτός από όμορφα και προσεγμένα δώρα, αποτελούν και κίνητρα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Και, επειδή οι συνήθειες των φίλων και της οικογένειάς μας μπορεί να έχουν αντίκτυπο και σ' εμάς, κατά κάποιο τρόπο, είναι σαν να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας!

1. Ελαιόλαδο

Παρόλο που έχει ήδη τη θέση του στην κουζίνα όλων των σπιτιών, ένα ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας θα μπορούσε να ενθουσιάσει τον ουρανίσκο του αποδέκτη, καθώς οι άνθρωποι συνήθως δεν το αγοράζουν για τον εαυτό τους. Θα μπορούσατε ακόμη να κάνετε μια πιο ιδιαίτερη επιλογή, όπως φουντουκέλαιο, κολοκυθέλαιο ή καρυδέλαιο.

2. Ξίδι

Παρόμοια με το ελαιόλαδο, είναι κι αυτό must-have στην κουζίνα και δύσκολα θα σκεφτόταν κανείς να το κάνει δώρο. Ωστόσο, τα ξίδια κυκλοφορούν στην αγορά σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία, με βάση την ηλικία τους αλλά και τις γεύσεις, που μπορούν να προσφέρουν τη δική τους «πινελιά» στα πιάτα. Προτρέψτε τους φίλους και την οικογένειά σας να εξερευνήσουν νέες γεύσεις, προσφέροντάς τους ένα μπουκάλι με ιδιαίτερο ξίδι!

3. Βηματόμετρο

Κάθε βήμα μετράει, ειδικά κατά τη διάρκεια των γιορτών, που ο χρόνος της άσκησης  βρίσκεται στο μίνιμουμ. Αν και πολλά κινητά τηλέφωνα σήμερα διαθέτουν ενσωματωμένο βηματόμετρο, ένα «old fashioned» στην τσάντα ή την τσέπη, αποτελεί μεγάλο κίνητρο για να παραμένουν  οι άνθρωποι ενεργοί όλη την ημέρα. Αφήστε που έχοντας ένα βηματόμετρο ανεξάρτητο από το τηλέφωνο θα τους βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του χρόνου μπροστά στην οθόνη.

4. Μάσκα ύπνου

Οι μάσκες  ύπνου μπλοκάρουν το φως και συμβάλλουν σε έναν πιο ποιοτικό ύπνο. Διατίθενται  σε διάφορα χρώματα και υλικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ταξίδια ή κατά τη διάρκεια της σιέστας.

5. Επιτραπέζια παιχνίδια

Ίσως να μην είναι το πιο προφανές «υγιεινό δώρο», αλλά κατά κάποιον τρόπο θα μπορούσε να ενταχθεί στην κατηγορία αυτή! Προσφέρετε στους φίλους σας και την οικογένειά σας επιτραπέζια παιχνίδια και ίσως αυτό να τους βοηθήσουν να περνούν λιγότερο χρόνο γύρω από το τραπέζι ή μπροστά σε μια οθόνη.

6. Μαύρη σοκολάτα

Ψάχνετε για ένα δώρο που να είναι γλυκό, αλλά να έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία από το συνηθισμένα γλυκίσματα; Επιλέξτε μια μαύρη σοκολάτα, η οποία - ανάλογα με τη μάρκα και το ποσοστό κακάου - προσφέρει ένα ευρύ φάσμα πολύπλοκων και ευχάριστων γεύσεων. Προτιμήστε σοκολάτες με 70 % περιεκτικότητα σε κακάο ή υψηλότερη, έχοντας πάντα κατά νου ότι όσο περισσότερο κακάο περιέχουν, τόσο λιγότερο γλυκιές θα είναι.