15-06-2017
Το καλύτερο φυσικό φάρμακο για την δυσπεψία

photo

Αν παρασυρθήκατε από τους γευστικούς πειρασμούς και καταναλώσατε περισσότερο φαγητό από όσο το στομάχι σας μπορεί να αντέξει, μια καλή λύση ενδεχομένως να βρίσκεται ήδη στο ψυγείο σας.

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά φάρμακα για την δυσπεψία, ειδικά όταν προκαλείται από την υπερκατανάλωση τροφής, θεωρείται το τζίντζερ, το οποίο ενεργοποιεί τα πεπτικά υγρά και τη ροή των ενζύμων που βοηθούν στην πέψη των τροφίμων.

Οδηγίες

Πάρτε δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό τζίντζερ, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και μια πρέζα επιτραπέζιου και μαύρου αλατιού. Ανακατέψτε τα υλικά καλά και καταναλώστε το με ή χωρίς νερό ( ό, τι σας ταιριάζει).

Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό τζίντζερ και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και να το πιείτε.

Μπορείτε επίσης να πιείτε σπιτικό αφέψημα τζίντζερ, προκειμένου να ανακουφιστείτε την ανακούφιση από τους πόνους, το φούσκωμα, τις κράμπες και τα αέρια. Για να κάνετε το αφέψημα τζίντζερ, βράστε ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι νερό για 5 έως 10 λεπτά.

Εάν πάσχετε από δυσπεψία, η προσθήκη τζίντζερ ως μπαχαρικό στις συνταγές σας μπορεί επίσης να βοηθήσει.

Ως προληπτικό μέτρο, μπορείτε να ρίξετε λίγο αλάτι σε μερικές φέτες φρέσκο τζίντζερ και το μασήσετε καλά μετά από ένα βαρύ γεύμα.