13-02-2016
Παιδικός καρκίνος: Οι περισσότερες μάχες μπορούν να κερδηθούν

photo

Μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και βεβαιότητας ότι οι περισσότερες μάχες μπορούν πλέον να κερδηθούν στέλνει η Ελληνική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας ,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου (15/2).

Σε ένα άλλο επίπεδο έχει περάσει πλέον η αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου, καθώς ιατρική έρευνα, που έχει ως στόχο τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο να πετυχαίνουν ίαση, χωρίς απώτερες επιπλοκές και προβλήματα, φέρνει απτά αποτελέσματα, τα οποία ενισχύουν τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι επιστήμονες, ώστε οι μικροί ασθενείς να λαμβάνουν τη βέλτιστη θεραπεία μέσα στις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ), με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Καρκίνου.

Παράλληλα επισημαίνεται η ανάγκη της συμβολής όλων, καθώς το μεγάλο αυτό έργο είναι δύσκολο και απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια. Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στον αγώνα ζωής των μικρών ασθενών, με το να γίνει εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής δότης μυελού των οστών και με το να στηρίξει τους συλλόγους και φορείς υποστήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους, που είναι καθημερινοί αρωγοί στο έργο.

Στόχος της ΕΕΠΑΟ είναι τα ιατρικά επιτεύγματα που συντελούνται διεθνώς να βρίσκουν άμεση εφαρμογή στην κλινική πράξη και στη χώρα μας. Για το σκοπό αυτό, συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς πρωτοβουλίες και επιστημονικούς φορείς που προάγουν την ιατρική έρευνα και συμβάλλουν στη βελτίωση της κλινικής φροντίδας των μικρών ασθενών, αναφέρεται στο μήνυμα.

«Η άμεση και αποτελεσματική συνδρομή της Πολιτείας για την άρτια και σύγχρονη αντιμετώπιση των παιδιών με καρκίνο στην Ελλάδα είναι απαραίτητη, για αυτό και κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση θα μας βρει αρωγούς. 
Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη ενάντια στον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας με την ίδια αποφασιστικότητα και με την ίδια πίστη ότι μπορούμε να φέρουμε το χαμόγελο και την ελπίδα στα παιδιά που αγωνίζονται καθημερινά για τη ζωή τους», καταλήγει το μήνυμα της  ΕΕΠΑΟ.