28-02-2016
Θεραπεία με μία δόση την ημέρα για άσθμα και Χ.Α.Π

photo

Ο πρώτος σταθερός συνδυασμός εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς και βρογχοδιασταλτικού που παρέχει συνεχή 24ωρη αποτελεσματικότητα στον ασθενή, με μία ημερήσια δόση, διατίθεται πλέον και στη χώρα μας.

Η GSK ανακοίνωσε την κυκλοφορία της άπαξ ημερησίως εισπνεόμενης θεραπείας (ICS/LABA) για το Άσθμα και τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π) στην Ελλάδα.

Η νέα θεραπεία αποτελεί συνδυασμό του εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς (ICS), φουροϊκής φλουτικαζόνης και του β2-αγωνιστή μακράς δράσης (LABA) βιλαντερόλη.
Για την αντιμετώπιση του άσθματος έχουν λάβει έγκριση δύο δοσολογικά σχήματα (92/22 mcg και 184/22 mcg), ενώ για την αντiμετώπιση της Χ.Α.Π έχει εγκριθεί το δοσολογικό σχήμα 92/22 mcg.

Στο πλαίσιο της αξιολόγησης προς έγκριση της νέας θεραπείας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε στη διάθεσή του τα αποτελέσματα 11 κλινικών μελετών σε 7.851 ασθενείς με Χ.Α.Π και 16 μελετών σε 9.326 ασθενείς με Άσθμα.
Και οι δύο δοσολογίες χορηγούνται άπαξ ημερησίως, χρησιμοποιώντας μια εξελιγμένη και εύχρηστη εισπνευστική συσκευή ξηράς κόνεως (DPI).

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που οι ασθενείς με Άσθμα και Χ.Α.Π στην Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα νέο θεραπευτικό σχήμα που μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής.

Η καινοτόμος αυτή θεραπεία αποτελεί την απαρχή μιας σειράς εξατομικευμένων θεραπειών νέας γενιάς της GSK που έρχεται να απαντήσει σε ανάγκες των ασθενών οι οποίες δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα. Η μακροχρόνια πορεία μας και η συστηματική έρευνα στη θεραπευτική κατηγορία των νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος, μας επιτρέπει να συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε τοποθετώντας πάντα τον ασθενή στο επίκεντρο των ερευνητικών αλλά και εμπορικών μας δραστηριοτήτων», δήλωσε κ. Roberto Greco, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της GSK Ελλάδας & Διευθυντής Χωρών Αδριατικής, δήλωσε:

Η κα. Τζούλια Βασιλειάδου, Ιατρική Διευθύντρια της GSK Ελλάδας, ανέφερε σχετικά: «Η κυκλοφορία του πρώτου σταθερού συνδυασμού εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς & βρογχοδιασταλτικού που προσφέρει συνεχή 24ωρη αποτελεσματικότητα στον ασθενή με μία ημερήσια δόση, αποτελεί ορόσημο για τον ασθενή που πάσχει από Άσθμα ή Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια.

Το αίσθημα της δύσπνοιας και οι παροξύνσεις της νόσου που βιώνει ο ασθενής είναι εξαιρετικά δυσάρεστες και για την αντιμετώπισή τους μπορεί να χρειαστούν ακόμα και νοσηλείες στο νοσοκομείο, επιβαρύνοντας αρνητικά τον ίδιο, την οικογένειά του αλλά και το σύστημα υγείας.

H νέα θεραπεία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στο Άσθμα και τη Χ.Α.Π, δίνοντας τη δυνατότητα στους ασθενείς να απολαμβάνουν μια πιο φυσιολογική ζωή, χωρίς περιορισμούς από τη νόσο τους. Τα καινοτόμα μόρια 24ωρης δράσης της νέας θεραπείας, προσφέρουν την αποτελεσματικότητα που ο ασθενής χρειάζεται στη διάρκεια του 24ώρου, με μια μόλις εισπνοή την ημέρα, σε μια εξελιγμένη και ιδιαιτέρως εύχρηστη συσκευή.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη θεραπεία προσθέτει στη φαρέτρα των επαγγελματιών υγείας ένα θεραπευτικό σχήμα το οποίο μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία».