Επιστημονική Διημερίδα: “Αιματολογικές Κακοήθειες: Μοιραζόμαστε γνώση & εμπειρίες”

Με μία διημερίδα αφιερωμένη στις αιματολογικές κακοήθειες ταξιδεύει στην πόλη της Πάτρας η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, στις 22-23 Σεπτεμβρίου. Η διημερίδα, με τίτλο “Αιματολογικές Κακοήθειες: Μοιραζόμαστε γνώση & εμπειρίες”, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events (Λεωφ. Όθωνος – Αμαλίας 16, Πάτρα).

Οι αιματολογικές κακοήθειες υπολογίζεται ότι αποτελούν περίπου το 10% του συνόλου των νεοπλασιών. Οι νέες διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπισή τους έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της έκβασης της νόσου, καθώς και αύξηση της επιβίωσης. Ωστόσο, περίπου ένας στους τρεις ασθενείς δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη νόσο μέχρι τη στιγμή της διάγνωσης. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις αιματολογικές κακοήθειες, που θα συμβάλλουν στην έγκαιρη διάγνωση, αποτελούν παράγοντες ζωτικής σημασίας.

Η θεματολογία της διημερίδας της ΕΛΛΟΚ θα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τους τρόπους αντιμετώπισης των διαφορετικών τύπων αιματολογικών κακοηθειών. Θα παρουσιαστούν επίσης οι νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία τους και η αξία των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών, καθώς και ο κομβικός ρόλος των βιοδεικτών.

Η διημερίδα εστιάζει στις εξής θεματικές:

  • Η Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία (ΧΜΛ)
  • Η ετερογένεια της Χρόνιας Λεμφοκυτταρικής Λευχαιμίας (ΧΛΛ)
  • Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και των νέων θεραπειών στο Πολλαπλό Μυέλωμα
  • Σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές στα Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα
  • Κυτταρικές θεραπείες ως επιλογή στην αντιμετώπιση των Λεμφωμάτων
  • Πλεονεκτήματα και οφέλη από τη χρήση των θεραπειών με CAR-T
  • Η ιατρική ακριβείας και οι βιοδείκτες στην κλινική πράξη
  • Η συμβολή των κλινικών μελετών στην αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών

Επιπλέον, η διημερίδα περιλαμβάνει και ένα workshop με τη συμμετοχή ασθενών, φροντιστών, επαγγελματιών υγείας, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Το workshop με τίτλο “Από την εμπειρία στην ενδυνάμωση” θα επικεντρωθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες, σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους με τη νόσο και θα επιχειρήσει να μεταφέρει στον δημόσιο διάλογο, αλλά και στην πολιτεία, τις προτάσεις και τις λύσεις που οι ίδιοι οι ασθενείς θα προτείνουν για την αντιμετώπιση της νόσου και την επιβίωση.

Η διημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, τους διαμορφωτές πολιτικών υγείας, τους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Για να παρακολουθήσετε τη Διημερίδα δια ζώσης, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/FNZLu3xP29tE6JuHA

Η διημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook. Περισσότερες πληροφορίες: https://ellok.org/hematologic-malignacies-2023/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Πρόγραμμα δωρεάν παροχής ελαστογραφίας ήπατος σε ηλικιωμένους ασθενείς ακριτικών περιοχών

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» πρόκειται να υλοποιήσει το πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας ήπατος «Αξίζω να Γνωρίζω Plus», δίνοντας έμφαση σε άτομα άνω των 65 ετών,

Η «Βόλτα της Καρδιάς μας»: Εκδήλωση του Συλλόγου Β.Ελλάδος Ατόμων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές»

Η εκδήλωση «Βόλτα της Καρδιάς μας» είναι αφιερωμένη στην ιδρύτρια του Συλλόγου «Παιδικές Καρδιές», η οποία αφιέρωσε τη ζωή της μέχρι την τελευταία της πνοή, στην στήριξη των ατόμων με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Το συμβατικό αντιγριπικό εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο χωρίς συνταγή από τις αρχές Νοεμβρίου

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον αντιγριπικό εμβολιασμό έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, το οποίο, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει πως «έχει τη θεσμική αποστολή να προστατεύει και να φροντίζει την Υγεία του πληθυσμού καθώς και να λογοδοτεί στους πολίτες για κάθε ευρώ που ξοδεύει».