Επιστημονική Διημερίδα: “Αιματολογικές Κακοήθειες: Μοιραζόμαστε γνώση & εμπειρίες”

Με μία διημερίδα αφιερωμένη στις αιματολογικές κακοήθειες ταξιδεύει στην πόλη της Πάτρας η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ, στις 22-23 Σεπτεμβρίου. Η διημερίδα, με τίτλο “Αιματολογικές Κακοήθειες: Μοιραζόμαστε γνώση & εμπειρίες”, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events (Λεωφ. Όθωνος – Αμαλίας 16, Πάτρα).

Οι αιματολογικές κακοήθειες υπολογίζεται ότι αποτελούν περίπου το 10% του συνόλου των νεοπλασιών. Οι νέες διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπισή τους έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση της έκβασης της νόσου, καθώς και αύξηση της επιβίωσης. Ωστόσο, περίπου ένας στους τρεις ασθενείς δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη νόσο μέχρι τη στιγμή της διάγνωσης. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις αιματολογικές κακοήθειες, που θα συμβάλλουν στην έγκαιρη διάγνωση, αποτελούν παράγοντες ζωτικής σημασίας.

Η θεματολογία της διημερίδας της ΕΛΛΟΚ θα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τους τρόπους αντιμετώπισης των διαφορετικών τύπων αιματολογικών κακοηθειών. Θα παρουσιαστούν επίσης οι νεότερες εξελίξεις στη θεραπεία τους και η αξία των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών, καθώς και ο κομβικός ρόλος των βιοδεικτών.

Η διημερίδα εστιάζει στις εξής θεματικές:

  • Η Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία (ΧΜΛ)
  • Η ετερογένεια της Χρόνιας Λεμφοκυτταρικής Λευχαιμίας (ΧΛΛ)
  • Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και των νέων θεραπειών στο Πολλαπλό Μυέλωμα
  • Σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές στα Μυελοδυσπλαστικά Σύνδρομα
  • Κυτταρικές θεραπείες ως επιλογή στην αντιμετώπιση των Λεμφωμάτων
  • Πλεονεκτήματα και οφέλη από τη χρήση των θεραπειών με CAR-T
  • Η ιατρική ακριβείας και οι βιοδείκτες στην κλινική πράξη
  • Η συμβολή των κλινικών μελετών στην αντιμετώπιση των αιματολογικών κακοηθειών

Επιπλέον, η διημερίδα περιλαμβάνει και ένα workshop με τη συμμετοχή ασθενών, φροντιστών, επαγγελματιών υγείας, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Το workshop με τίτλο “Από την εμπειρία στην ενδυνάμωση” θα επικεντρωθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες, σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους με τη νόσο και θα επιχειρήσει να μεταφέρει στον δημόσιο διάλογο, αλλά και στην πολιτεία, τις προτάσεις και τις λύσεις που οι ίδιοι οι ασθενείς θα προτείνουν για την αντιμετώπιση της νόσου και την επιβίωση.

Η διημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά και στους επαγγελματίες υγείας, τους διαμορφωτές πολιτικών υγείας, τους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού χώρου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Για να παρακολουθήσετε τη Διημερίδα δια ζώσης, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/FNZLu3xP29tE6JuHA

Η διημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά (livestreaming) από την ιστοσελίδα και τη σελίδα της ΕΛΛΟΚ στο Facebook. Περισσότερες πληροφορίες: https://ellok.org/hematologic-malignacies-2023/

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Στην Αθήνα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας

Το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την Ακεραιότητα της Έρευνας (8th World Conference on Research Integrity ) συνδιοργανώνεται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το WCRI Foundation.

ΕΟΔΥ: Τι ανακοίνωσε για την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην  Μαγνησία

Με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην ΠΕ Μαγνησίας, οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ συστήνουν την αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής για την αποφυγή της δευτερογενούς μετάδοσης της νόσου.

“Αγλαΐα Κυριακού”: Κανονικά θα λειτουργούν από Δευτέρα 3 Ιουνίου τα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου

Κανονικά  θα πραγματοποιούνται από την Δευτέρα 3 Ιουνίου τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού".