Ο χορός μειώνει το στρες

Είτε είναι τανγκό, είτε βαλς, είτε free style, είτε τσάμικο, ο χορός είναι αποδεδειγμένα ευεργετικός για την υγεία, την ευεξία και την κοινωνική ζωή.

 

Αν κάποιος σας ζητήσει να χορέψετε, δεν έχετε λόγο να αρνηθείτε. Αντιθέτως έχετε πολλούς λόγους για να το κάνετε. Σας παραθέτουμε ορισμένους από αυτούς. Ο χορός δεν είναι μόνο άσκηση, ούτε μόνο ψυχαγωγία και τρόπος έκφρασης. Ο χορός είναι ένας τρόπος ζωής που μόνο οφέλη μπορεί να σας προσφέρει. Μόνοι ή με παρέα, με κοινό ή χωρίς, ο χορός θα δώσει μία άλλη, πιο χαρούμενη νότα στη ζωή σας.

Αν αισθάνεστε ένταση ή άγχος, «αρπάξτε» το σύντροφό σας, δυναμώστε τη μουσική και ξεκινήστε να χορεύετε τάνγκο! Σε μια ελεγχόμενη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε  στο περιοδικό Journal of Applied Gerontology, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο ο παρτενέρ, όσο και η μουσική υπόκρουση μπορούν να σας χαλαρώσουν.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Αναγνωρίστε τα συμπτώματα του άσθματος

  Γράφει η Ευσταθία Κοτσιφού Δημητριάδη, Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος Το άσθμα...

Μπορεί η γιόγκα να με βοηθήσει στον πονοκέφαλο;

Η γιόγκα είναι μια μέθοδος που συνδυάζει την ανατολίτικη φιλοσοφία με τη γυμναστική και επιδρά τόσο σε σωματικό όσο και διανοητικό επίπεδο. Πέρα από τα υπόλοιπα οφέλη που έχει για το σώμα μας μπορεί να ανακουφίσει και από τον πονοκέφαλο…

Ανακούφιση από τον Πόνο με Βιοανάδραση

Δείτε τι είναι η βιοανάδραση και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να νικήσετε τους πόνους