Πέστο βασιλικού

Δώστε στη μακαρονάδα η στις σαλάτες σας μια νόστιμη, θρεπτική αλλά κυρίως υγιεινή “πινελια” Πέστο βασιλικού. Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed

Υλικά:

2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
½ φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

1️Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι και το σκόρδο στο μούλτι και ανακατεύουμε.
2️Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το τυρί και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
3️Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.
4️Διατηρείται για τουλάχιστον 1 μήνα.

Διατροφική ανάλυση (1 κ.σούπας) 

Ενέργεια: 87 kcal
Πρωτεΐνη: 1,3 g
Υδατάνθρακες: 0,9 g – σάκχαρα: 0,1 g
Λιπαρά: 8,8 g – κορεσμένα: 1,1 g
Φυτικές ίνες: 0,1 g

Τα οφέλη

Σύμφωνα με μελέτες ο βασιλικός μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την κατάθλιψη που σχετίζεται με το χρόνιο στρες.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Αυξημένος κίνδυνος μετάδοσης παθογόνων από τα κουνούπια στη Θεσσαλία

Πληθώρα εκτεταμένων εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών έχουν εντοπιστεί στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας

Κινόα με Κοτόπουλο και Λαχανικά

Σερβίρετε την κινόα με κοτόπουλο και λαχανικά και απολαύστε μια ξεχωριστή συνταγή !

Ελληνική-χωριάτικη μακαρονοσαλατα

Εάν ψάχνετε για ένα εύκολο, δροσερό και ισορροπημένο μεσημεριανό, σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή