Ο ρόλος της οικονομικής κρίσης στη διατροφή μας

Πώς έχει επηρεάσει η κρίση τις διατροφικές μας συνήθειες και ποιες είναι οι συνέπειες που έχει στη διατροφή μας; Η Ειρήνη Ρουσινέλου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος απαντάει

 

Η οικονομική κρίση που βιώνει ο παγκόσμιος πληθυσμός σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος αγοράς τροφίμων, οδηγεί σε αλλαγές διατροφικών συνηθειών που επηρεάζουν τον οργανισμό.

Γράφει  Ειρήνη Ρουσινέλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Το βάρος του πληθυσμού παρουσιάζει αύξηση λόγω της κατανάλωσης τροφών κακής ποιότητας. Στην εποχή μας η παχυσαρκία είναι η ασθένεια των φτωχών λόγω της αυξημένης κατανάλωσης γρήγορου και φτηνού φαγητού που είναι πλούσιο σε ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά πχ πίτσες, σουβλάκια, πατατάκια, σνακ, γλυκά κ.λ.π. Η μειωμένη κατανάλωση ψαριών, φρέσκων τροφίμων, φρούτων και λαχανικών,  οδηγεί σε μειωμένη πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

Ένα τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος είναι να προγραμματίζουμε το μενού της εβδομάδας, υιοθετώντας υγιεινές επιλογές που βασίζονται στη μεσογειακή διατροφή,  κάνοντας στη συνέχεια τις αγορές μας με λίστα.

Έτσι παίρνουμε τα απαραίτητα τρόφιμα, δεν κάνουμε σπατάλες και δεν πετάμε φαγητό. Χρειάζεται να επενδύσουμε χρόνο στη κουζίνα και να ακολουθήσουμε ελληνικές παραδοσιακές συνταγές που ταυτίζονται με το μεσογειακό πρότυπο, όπου τα οφέλη για την υγεία μας είναι πολλά.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία συνιστά στα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Μεταιχμιακή διαταραχή προσωπικότητας: Η ζωή στα άκρα

Η Μεταιχμιακή ή Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας είναι μια σοβαρή και ιδιαίτερα πολύπλοκη διαταραχή. Επηρεάζει το πώς αισθάνεται ένα άτομο για τον εαυτό του και τους άλλους, συχνά με απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες.

The Human Library: Από τα ράφια της δεν δανείζεσαι βιβλία αλλά ανθρώπους!

Η Human Library λειτουργεί ως ένας ασφαλής χώρος για διάλογο, όπου οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να ρωτούν όλα όσα θέλουν να μάθουν και να μην κρίνουν ένα βιβλίο – τον άνθρωπο δηλαδή απέναντί τους - μόνο από το εξώφυλλο.