Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά στο Δρόμο: «Η παιδικότητα δεν εξαργυρώνεται»

Στο πλαίσιο της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Παιδιά στο Δρόμο, το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ διοργανώνει εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη.

«Η παιδικότητα δεν εξαργυρώνεται» είναι το κεντρικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Παιδιά στο Δρόμο που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις η 12 Απριλίου. Στόχος της ημέρας αυτής είναι να τονίζεται η ανάγκη προστασίας και υποστήριξης των παιδιών που ζουν ή και εργάζονται στο δρόμο, στερούνται βασικών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την περίθαλψη και το παιχνίδι, και βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά στο Δρόμο, το Κέντρο Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ) της ΑΡΣΙΣ διοργανώνει εκδήλωση την Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 5 το απόγευμα στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (μπροστά στο γλυπτό Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου).

Στο χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται και η τροχήλατη εκπαιδευτική κατασκευή του Κινητού Σχολείου (MobileSchool) που λειτουργεί η Κινητή Μονάδα Παρέμβασης στο Δρόμο (Streetwork) του ΚΥΝ της ΑΡΣΙΣ και έχει σκοπό να εντοπίσει και να κινητοποιήσει παιδιά και τις οικογένειές τους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ώστε να ενταχθούν στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Το Κέντρο Υποστήριξης Νέων (ΚΥΝ) της ΑΡΣΙΣ λειτουργεί στο πλαίσιο της πράξης με τίτλο «ΩΡΙΩΝ – Συνέχιση δράσεων για την Πρόληψη της Περιθωριοποίησης των Ανηλίκων και την Προστασία του Παιδιού» που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Περισσότερες πληροφορίες: Γιώργος Γακούδης, Εκπαιδευτής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τηλ. 6945 555235 & Μόνικα Πρίφτη, Κοινωνική Επιστήμονας, τηλ. 6985 981274.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Καρκίνος Μαστού: Οι ανανεωμένες οδηγίες προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου στις ΗΠΑ

Η Ομάδα Εργασίας Προληπτικής Ιατρικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε πρόσφατα ανανεωμένες κατευθυντήριες οδηγίες προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση, σε ανάμνηση της ημερομηνίας γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

«Δικαιώματα στην Πράξη»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την καθολική πρόσβαση στην Υγεία

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και η ΑΜΚΕ Cohesion Network 2gether (Co2gether), παρουσίασαν το νέο καινοτόμο έργο «Δικαιώματα στην Πράξη: Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ασθενών στην Ελλάδα».