Αν έχετε θέμα περιττών κιλών αυτή η νόστιμη και θρεπτική σούπα αποτελεί μια ιδανική επιλογή
Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένο
350 γρ φρέσκα πράσινα φασόλια, κομμένα σε κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
8 φλιτζάνια ζωμό κότας χωρίς αλάτι ή ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 κονσέρβα χαμηλής περιεκτικότητας λευκά φασόλια, ξεπλυμένα
4 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
2 μέτρια κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
4 ντομάτες ρομά, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από κόκκινο κρασί
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι
8 κουταλάκια του γλυκού έτοιμο πέστο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, τα πράσινα φασόλια και το σκόρδο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε σημείο βρασμού και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 10 λεπτά ακόμη.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Αυξάνετε τη φωτιά για να ξαναβράσει. μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και το λάχανο, περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 4
Γεμίστε κάθε μερίδα σούπας με 1 κουταλάκι του γλυκού πέστο.