Ωμά ή μαγειρεμένο;

Εσείς πως ζυγίζετε τα φαγητά σας; Από τον Αναστάσιο Παπαλαζάρου Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο MSc – Επιστημονικό Διευθυντή nutrimed.

Ερώτηση SOS στο γραφείο: Όταν λέτε ένα φλιτζάνι εννοείτε ώμο ή μαγειρεμένο; Έχει διαφορά;

Η αλήθεια είναι ότι η διαφορά μπορεί να είναι τεράστια!

Αν αντί για 1 φλιτζανι ρυζι μαγειρεμένο (240 kcal) υπολογίσουμε 1 φλιτζάνι ρυζι ωμό (700 kcal)… οι θερμίδες μας έχουν τριπλασιαστεί !!

⏲Και αυτό γιατί κατά το μαγείρεμα, η περιεκτικότητα σε νερό και το βάρος των τροφίμων αλλάζει , ενώ οι θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά παραμένουν σχεδόν ίδια

Σας έχω λοιπόν τον απόλυτο οδηγό για να μην σας ξεφεύγει τίποτα!

Να θυμάστε:

Τα δημητριακά προϊόντα: ρύζι, μακαρόνια και τα όσπρια απορροφούν νερό κατά το μαγείρεμα και αυξάνουν το βάρος τους κατά 2 και 3 φορές.

Ενώ το κρέας, το ψάρι και οι πατάτες όταν μαγειρεύονται χάνουν υγρά και το βάρος τους μειώνεται κατά 25%.

🏷 Την επόμενη φορά που θα αναρωτηθείς ποσό φαγητό να υπολογίσεις για την μερίδα σου.. αποθήκευσε και τσέκαρε το χρήσιμο αυτό post .

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Τηγανίτες Vs Pancakes;

Οι τηγανίτες θεωρούνται ίσως η παλαιότερη και πιο διαδεδομένη τροφή. Ποια είναι όμως η διατροφική τους αξία;

Κρουασάν σοκολάτας ή ταχινόψωμο Ρόδου

Το κρουασάν σοκολάτας είναι αναμφισβήτητα ένα αγαπημένο γλυκό πρωινό,  αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η παράδοση μας μπορεί να κρύβει αρτοσκευάσματα εξίσου νόστιμα αλλά και υγιεινά

Κρουασάν σοκολάτας ή σταφιδόψωμο;

Το κρουασάν σοκολάτας είναι αναμφισβήτητα ένα αγαπημένο γλυκό πρωινό,  αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η παράδοση μας μπορεί να κρύβει αρτοσκευάσματα εξίσου νόστιμα αλλά και υγιεινά.