Ολα στον ατμό

Το μαγείρεμα στον ατμό είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή. Βοηθά τα τρόφιμα να μη χάνουν τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες, καθώς οι  περισσότερες είναι υδατοδιαλυτές.


Στον ατμό, τα τρόφιμα, και κυρίως τα λαχανικά, δεν έρχονται σε επαφή με το νερό κι έτσι κρατάνε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες σε υδατοδιαλυτές βιταμίνες και διατηρούν τη φυσική τους γεύση. Όταν μαγειρεύεις στον ατμό, αποφεύγεις την προσθήκη  λίπους, άρα έχεις λιγότερες θερμίδες στο γεύμα. Το  κρέας στον ατμό γίνεται μαλακό και νόστιμο. Δεν καταστρέφεται το κολλαγόνο, τα ψάρια δεν χάνουν το ποσοστό των ω-λιπαρών, το ρύζι δεν χάνει τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι πατάτες κρατάνε περισσότερο από 60% το κάλιο σε αντίθεση με το βρασμό, που παίρνεις λιγότερο από 20%. Το μαγείρεμα στον ατμό σίγουρα είναι μία εύχρηστη, πρακτική και γρήγορη αντρική λύση για ισορροπημένη διατροφή.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Καθημερινή δραστηριότητα αντισταθμίζει τον κίνδυνο θανάτου από την καθιστική ζωή

Μόλις 20-25 λεπτά καθημερινής σωματικής δραστηριότητας μπορεί να είναι αρκετά για να αντισταθμίσουν τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής

Η σωματική δραστηριότητα νωρίς το πρωί επηρεάζει τη διαχείριση του βάρους

Η μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα κατά τις πρωινές ώρες, από τις 7 έως τις 9 π.μ., φαίνεται ότι είναι η πιο ευνοϊκή για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Εταιρείας Παχυσαρκίας «Obesity».

Υπάρχει ιδανική ώρα για την γυμναστική;

Όλοι γνωρίζουμε για τα πολυάριθμα οφέλη της σωματικής άσκησης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η απώλεια βάρους. Αναστάσιος Παπαλαζάρου PhD Διαιτολόγος