3ος Παγκόσμιος Περίπατος για τον Καρκίνο

Η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας για την Πρόληψη του Καρκίνου ( Cancer Prevention Research Group in Greece  – CPRGGreece ) εκπροσωπεί την Ελλάδα στον 3ο Παγκόσμιο Περίπατο για τον Καρκίνο που θα λάβει χώρα διεθνώς την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.

Η Cancer Prevention Research Group in Greece (CPRGGreece) είναι εθελοντική, μη κερδοσκοπική, ομάδα που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2021.

Βασικός σκοπός της CPRGGreece είναι η σύζευξη μεταξύ επιστήμης και κοινωνίας. Η CPRGGreece στοχεύει στη μελέτη της πρόληψης του καρκίνου, μέσα από ένα διεπιστημονικό πρίσμα πολλαπλών πεδίων (επιστήμες υγείας, κοινωνικές επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες, επιστήμες της αγωγής) και εξειδικεύσεων (κλινική ιατρική, φαρμακολογία, ψυχολογία, διατροφολογία, κοινωνιολογία, επιστήμη του στρες, βιολογία, χημεία, στατιστική, δημόσια υγεία, επιδημιολογία, οικονομικά, κοινοτική υγεία, παιδαγωγική, κ.ά.), με απώτερη ελπίδα την εθελοντική ενίσχυση της κοινότητας απέναντι στις νεοπλασματικές νόσους.

Στον 3ο Παγκόσμιο Περίπατο για τον Καρκίνο, εθελοντές και κοινό από χώρες όλου του κόσμου όπως η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Αυστραλία, το Μπουτάν, η Χιλή, η Ουγγαρία, η Τανζανία, η Ζιμπάμπουε, το Βέλγιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πολλές άλλες, ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο.

Σημεία Συνάντησης στην Ελλάδα

Η ομάδα της Αθήνας θα αρχίσει από τον Σταθμό Μοναστηράκι και θα κατευθυνθεί, μέσω Μητροπόλεως – Νίκης – Β. Όλγας, προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου θα λάβει χώρα και η τελική φωτογράφηση.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα αρχίσει μπροστά από τις «Ομπρέλες» της προκυμαίας και θα κατευθυνθεί, μέσω του πεζοδρόμου της προκυμαίας, προς το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου θα υπάρξει η τελική φωτογράφηση.

Σε κάθε σημείο συνάντησης θα υπάρχουν Υπεύθυνοι-Συντονιστές από την CPRGGreece, που θα ενώσουν τους παρευρισκόμενους σε ομάδα, θα συντονίζουν τον περίπατο, θα βοηθούν το κοινό και θα προηγούνται της διαδρομής.

Η  ώρα προσέλευσης, τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσααλονίκη είναι στις 12:00μμ. Συνιστάται η προσέλευση να γίνει  20 λεπτά νωρίτερα ώστε να συγκεντρωθεί η ομάδα και να αρχίσει ο γύρος του περιπάτου.

Για να εγγραφείτε δωρεάν, ακολουθήστε το σύνδεσμο και τις οδηγίες του διοργανωτή (World Cancer Walk):

https://docs.google.com/…/1FAIpQLScG7WlxIEV121…/viewform.

Στο πεδίο “τόπος/πόλη/city” βάζετε ή Athens ή Thessaloniki. Μετά την εγγραφή θα σας σταλούν υπενθυμίσεις και σχετικές οδηγίες από τον διοργανωτή.

Απαραίτητα εφόδια και τυπικές υποχρεώσεις για τους συμμετέχοντες είναι η αγάπη για τον συνάνθρωπο, το μεράκι για λίγο περπάτημα και η αλληλεγγύη για τη δημόσια υγεία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της CPRGGreece : www.cprggreece.org

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω»: Δωρεάν εκπαιδευτικά webinars για τον καρκίνο του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον καρκίνο του μαστού «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω».

Η φωτογραφία στην υπηρεσία της υγείας

Δωρεάν Εργαστήριο Θεραπευτικής Φωτογραφίας πραγματοποιεί ο Οργανισμός Eyes of Light - Φορέας Τέχνης στην Υγεία για δύο ομάδες ατόμων με πρόσφατη εμπειρία καρκίνου.

16η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Για 16η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ ).