8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού 2023:«Τι είναι τελικά ο Αυτισμός»;

Το Ελληνικό Επιστημονικό Δίκτυο για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Ε.Ε.Δ.Δ.Α.Φ.) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) Παράρτημα Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη διενέργεια του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Αυτισμό, στις 13-15 Οκτωβρίου 2023, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημαίνεται από τους διοργανωτές, τα τελευταία χρόνια προέκυψαν ερωτήματα και έκαναν την εμφάνισή τους ερευνητικά αποτελέσματα σε επιστημονικές περιοχές που σχετίζονται με τον Αυτισμό και την καλύτερη κατανόησή του όπως, η βιολογία, οι ψυχογνωστικές ιδιαιτερότητες, η γλώσσα, η συμπεριφορά κ.α. Οι παραπάνω περιοχές ήταν και είναι πάντα στο επίκεντρο της έρευνας και θα συνεχίσουν να είναι αφού το βασικό ερώτημα που τίθεται πάντα είναι «Τι είναι ο Αυτισμός;». Οι περιοχές αυτές συμβάλλουν στην εύρεση της πιο ολοκληρωμένης και στοιχειοθετημένης απάντησης στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Γιατί όμως συνεχίζουμε να θέτουμε το ίδιο ερώτημα; Πιθανόν γιατί δεν έχουμε πάρει όλες τις απαντήσεις και αυτό μάλλον δεν προκύπτει μόνο από την περιέργειά μας, αλλά κατά βάση από τις προκλήσεις που ο ίδιος ο Αυτισμός δημιουργεί. Πιθανότατα, η λίστα των ανακαλύψεων για τη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) δεν τελειώνει και δεν θα τελειώσει ποτέ, σίγουρα δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις που θα θέλαμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να θέτουμε ερωτήσεις.

Το συνέδριο αυτό έχει ως σκοπό να θέσει ερωτήματα, να αναδείξει επιστημονικά ευρήματα και να ενισχύσει Έλληνες ερευνητές να συνεχίσουν την προσπάθεια τους στον τομέα αυτό, δίνοντάς τους βήμα για να μοιραστούν τους προβληματισμούς και τις απαντήσεις τους.

Το συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της διεπιστημονικής ομάδας ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς, γονείς, άτομα με αυτισμό, φοιτητές και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για τις εξελίξεις σχετικά με τη Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος.

Για να εγγραφείτε Online στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού 2023 πατήστε εδώ.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Τα «άγνωστα» συμπτώματα της εγκυμοσύνης

Τα κλασικά συμπτώματα πιθανότατα τα γνωρίζετε ήδη. Όμως υπάρχουν κι άλλα, «περίεργα» σημάδια, τα οποία δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

Η αλήθεια για τις δίαιτες αποτοξίνωσης

Η λέξη αποτοξίνωση είναι ευρέως διαδεδομένη σε όσους ασχολούνται με δίαιτες και αδυνάτισμα. Δίαιτες αποτοξίνωσης είναι διαθέσιμες σε περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία ακόμα και στο διαδίκτυο.

Η Αυστραλία ξεκινά έρευνα για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία της COVID-19

Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία της COVID-19 και κυρίως τους δραστικούς περιορισμούς που επέβαλε στα ταξίδια ή την αργή υλοποίηση της εκστρατείας εμβολιασμού.