Πόσο σας παχαίνουν οι υγιεινές τροφές;

Μήπως τα τρόφιμα που θεωρείτε υγιεινά σας παχαίνουν; Δείτε τι πρέπει να προσέξετε… Γράφει ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc – Επιστημονικός Διευθυντή nutrimed.

Σίγουρα ένα γιαούρτι με φρούτα ή μια σαλάτα μπορεί να αποτελέσουν εξαιρετικά θρεπτικές επιλογές σε ένα διαιτολόγιο.

Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι θα είναι και χαμηλά σε θερμίδες:

Υπάρχουν μπάρες των 100-150 kcal, και υπάρχουν και μπάρες των 60-70 γρ. με 350 kcal και αρκετά σάκχαρα.

Ένα γιαούρτι 2% με 1 φρούτο και λίγους ξηρούς καρπούς έχει 250 kcal, αλλά ένα μπολ με γιαούρτι και αρκετά από τα λεγόμενα superfoods μπορεί να φτάσει τις θερμίδες ενός μεσημεριανού.

Μια σπανακοτυρόπιτα, μπορεί να είναι θρεπτική λόγω των λαχανικών της, αλλά λόγω του φύλλου και του τυριού της, μπορεί να γίνει εύκολα πλούσια σε θερμίδες, λιπαρά και αλάτι.

Ενώ η αγαπημένη μας σαλατουλα, με λίγο παραπάνω λάδι και σως, κρουτόν, τυριά και αλλαντικά παύει να ειναι πλέον light, και φτάνει εύκολα τα 800 kcal.

Εάν λοιπόν βρίσκεστε σε προσπάθεια απώλειας βάρους…

θυμηθείτε την σημασία της κατάλληλης μερίδας (π.χ. η 1 κ.σ. Λάδι μπορεί να κάνει την διάφορα) και προτιμήστε τις σπιτικές παρασκευές, όπου μπορείτε να έχετε καλύτερο έλεγχο των θερμίδων σας.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Έλεγχος του Στρες για μια Υγιή και Ευτυχισμένη Ζωή: Ομιλία του Δρ Γεωργίου Χρούσου

Ο καθηγητής Γιώργος Χρούσος στην ομιλία του θα αναλύσει γιατί είναι σημαντικός ο έλεγχος του άγχους για μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

«Τρίποντο στη ζωή» για τον Σύλλογο ΦΛΟΓΑ

Ένας ξεχωριστός φιλανθρωπικός αγώνας διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά από τις Εργασιακές Ομάδες Μπάσκετ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και του αμυντικού κολοσσού Lockheed Martin, για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ».

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – ΠΕΚΜ: Έναρξη νέων τμημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille

O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΜ) ανακοινώνει την έναρξη νέων τμημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille.