Ημερίδα ενημέρωσης για την Νευροϊνωμάτωση

Η νευροϊνωμάτωση είναι μία σπάνια γενετική διαταραχή, η οποία μπορεί να εμφανιστεί σε ανθρώπους που ανήκουν σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες.

Η ομάδα του Διατομεακού Ιατρείου Νευροδερματικών Νοσημάτων και η Α’ Παιδιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» διοργανώνουν «Ημερίδα ενημέρωσης για την Νευροϊνωμάτωση».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στο «Χωρέμειο» Αμφιθέατρο, την Τετάρτη 17/05/2023 και ώρα 14.00-17.00 δια ζώσης, ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής. Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση ασθενών, οικογενειών ασθενών και επαγγελματιών υγείας σχετικά με την ανάγκη πολυεπιστημονικής προσέγγισης και την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τις νεότερες εξελίξεις της νόσου σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωση για τη Νευροϊνωμάτωση, στις 17 Μαΐου, μιας σπάνιας γενετικής διαταραχής που προσβάλλει άτομα όλων των πληθυσμιακών ομάδων και έχει πολλαπλές νευρολογικές, μυοσκελετικές, οφθαλμολογικές, ορθοπεδικές και δερματικές εκδηλώσεις, αλλά και προδιάθεση για την εμφάνιση νεοπλασιών.

Το Διατομεακό Ιατρείο Νευροδερματικών Νοσημάτων ως ελάχιστη προσφορά αφιερώνει την Ημερίδα στους πάσχοντες με NF-κυρίως στα παιδιά – αλλά και στον Σύλλογο ασθενών «Ζωή με NF» για την διαρκή στήριξη και άψογη συνεργασία.

Κεντρικό μήνυμα της Ημερίδας είναι: ” Νευροϊνωμάτωση, εγώ μπορώ να το πω, εσύ μπορείς; Είναι δύσκολο να το πεις, αλλά ακόμη δυσκολότερο να ζεις με αυτό. Είμαστε όλοι μαζί σας”.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Δικαιώματα στην Πράξη»: Ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την καθολική πρόσβαση στην Υγεία

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και η ΑΜΚΕ Cohesion Network 2gether (Co2gether), παρουσίασαν το νέο καινοτόμο έργο «Δικαιώματα στην Πράξη: Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων ασθενών στην Ελλάδα».

Πρόεδρος Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας: Ξεπερασμένη επιστημονικά η προσέγγιση Βαρτζόπουλου

Με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου για τις γυναικοκτονίες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Βασίλης Μποζίκας σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε την προσέγγιση του υφυπουργού Υγείας «ξεπερασμένη επιστημονικά».

ΕΟΔΥ: Αυξημένος κίνδυνος Δάγκειου πυρετού σε ταξιδιώτες σε ενδημικές χώρες του εξωτερικού

Ο ΕΟΔΥ ενημερώνει και προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης Δάγκειου πυρετού σε άτομα που ταξιδεύουν, επισκέπτονται ή διαμένουν σε χώρες του εξωτερικού όπου ενδημεί η νόσος και συνιστά συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης.