Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών: Πρότυπο Τμήμα για ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια συνεχόμενων προσπαθειών, το τμήμα – πρότυπο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (ΠΓΝΠ) είναι έτοιμο για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. Με πρωτοβουλία του Διοικητή του ΠΓΝΠ κ. Δημήτρη Μπάκου να μετατρέψει το εμβολιαστικό κέντρο σε δομή, οι ασθενείς θα υποβάλλονται με αξιοπρέπεια σε ημερήσια νοσηλεία με ασφάλεια , σε ένα χώρο εξαιρετικών προδιαγραφών.

Η κ. Μάχη Σαλαμαλίκη, Υπεύθυνη ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α Ν. Αχαϊας δήλωσε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί ήταν ένα αίτημα μας από το 2015, που είχαμε τονίσει τις ελλείψεις που υπήρχαν και την βασική ανάγκη για την δημιουργία μονάδων χορήγησης Εταιρεία βιολογικών παραγόντων για ασθενείς με ρευματικές παθήσεις».

Όπως αναφέρει η κ. Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, « η χορήγηση τέτοιων φαρμάκων θα πρέπει να γίνεται σε νοσοκομείο για ημερήσια νοσηλεία , σε ειδικά διαμορφωμένη μονάδα. Απαιτείται η παρουσία γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού  εκπαιδευμένου στην παρασκευή , την χορήγηση των ειδικών φαρμάκων καθώς και στην έγκαιρη διάγνωση αντιμετώπιση του επείγοντος!

Κάθε μονάδα θα πρέπει να διαθέτει κλίνες ή ανάκλιντρα για την άνετη και ασφαλή χορήγηση των φαρμάκων , καθώς και εξοπλισμό αντιμετώπισης επείγοντος (καταπληξία, εμβολή, ανακοπή κλπ), όπως συλλογές διασωλήνωσης , καθετηριασμού μεγάλων αγγείων , παροχές οξυγόνου, μάσκες θετικής πίεσης!

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα – ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα αρχικά με την βοήθεια των θεραπόντων ιατρών και στη συνέχεια με διάλογο με τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Τα μέτρα που υποσχέθηκαν να ληφθούν , όπως η διάθεση κατάλληλου χώρου, κλινών και προσωπικού βλέπουμε ότι σιγά σιγά ευδοκιμούν».

Ο χώρος διαμορφώθηκε με ειδικές προδιαγραφές , κατόπιν ενεργειών του Διοικητή του ΠΓΝΠ κ. Δημήτρη Μπάκου και με την συμβολή του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής Καθηγητή Παθολογίας- Λοιμωξιολογίας κ. Μάρκου Μαραγκού, της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Ιωάννας Μίχου και της υπεύθυνης κ. Ειρήνης Χήρα.

Οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς που λαμβάνουν ειδικές θεραπείες που χρήζει ημερήσιας νοσηλείας, εμπίπτουν σε πέντε διαφορετικές ειδικότητες οι οποίες είναι, η ρευματολογία ,η  γαστρεντερολογία , η πνευμονολογία , η ενδοκρινολογία και η αιματολογία.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

14ο Συνέδριο «Future of Healthcare in Greece»: Ο Δρόμος προς την Υγειονομική Περίθαλψη Βασισμένη στην Αξία

Η «Διαμόρφωση ενός Υγιούς Μέλλοντος: Ο Δρόμος προς την Υγειονομική Περίθαλψη Βασισμένη στην Αξία» είναι το κεντρικό θέμα του 14ου Συνεδρίου «Future of Healthcare in Greece» που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου στην Αθήνα.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis

Συνεχίζεται για δέκατη χρονιά η μεγάλη προσφορά της ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από την υποστήριξη του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας.

Η σχέση των εφήβων με τους γονείς τους: Νεότερα ερευνητικά δεδομένα του ΕΠΙΨΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας, στις 15 Μαΐου, το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής - ΕΠΙΨΥ δημοσιοποιεί σχετικά ευρήματα της πιο πρόσφατης (2022) Πανελλήνιας έρευνας για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των έφηβων- μαθητών.