Η κύστη ωοθήκης μπορεί να επηρεάσει την εγκυμοσύνη;

Γράφει ο Χάρης Χ. Χηνιάδης, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, Εξειδικευμένος Γυναικολόγος στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Υποβοήθησης της Αναπαραγωγής Be-Live

Γυναίκες, οι οποίες μένουν έγκυες έπειτα από εξωσωματική γονιμοποίηση ενδέχεται να εμφανίσουν κάποια κύστη στις ωοθήκες τους. Εάν η κύστη ωοθήκης τείνει να αυξάνει σε μέγεθος όσο προχωρά η εγκυμοσύνη, τότε μπορεί να γίνει αναρρόφησή της. Κατά τη διαδικασία αυτή, η γυναίκα παραμένει ξύπνια και ο ιατρός φροντίζει τόσο για την ασφάλειά της όσο και του εμβρύου.

Είναι, επίσης, πιθανό η κύστη ωοθήκης μιας εγκύου να υποχωρήσει από μόνη της, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκληθούν επιπλοκές. Για αυτό, ο υπέρηχος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την έγκαιρη διάγνωση και έλεγχο της κύστης.

Ο Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Χάρης Χηνιάδης εξειδικεύεται στη Γυναικολογική Ενδοσκοπική Χειρουργική και την Εξωσωματική Γονιμοποίηση. Ο ιατρός είναι διπλωματούχος Ρομποτικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής (Strasbourg, France) και Μαιευτικού – Γυναικολογικού Υπερηχογραφήματος. Παράλληλα, παρουσιάζει πολυετή εμπειρία στη χειρουργική και μη χειρουργική αντιμετώπιση κύστεων ωοθήκης φροντίζοντας για τη διασφάλιση της γυναικείας γονιμότητας.

Μη ξεχνάτε να πραγματοποιείτε τον καθιερωμένο γυναικολογικό έλεγχο. Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί!

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Panic button για μαθητές: Τα πλεονεκτήματα και οι προκλήσεις

Η εισαγωγή ενός κουμπιού πανικού για τα παιδιά μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη αν υλοποιηθεί σωστά και με την απαραίτητη υποδομή και εκπαίδευση.

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Η υπέρταση ευθύνεται για 7 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως

Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί σημαντικό και ολοένα αυξανόμενο δημοσιονομικό πρόβλημα υγείας. Η επίπτωση της αυξάνεται λόγω της αύξησης του μέσου όρου ζωής αλλά και του σύγχρονου τρόπου διαβίωσης (κάπνισμα, παχυσαρκία, καθιστική ζωή, ανθυγιεινή διατροφή κλπ).

Σε ποια ηλικία είναι αναγκαία η κολονοσκόπηση;

Για τους περισσότερους, η ηλικία προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου ξεκινά στα 45 έτη. Η τρέχουσα σύσταση είναι κυρίως για άτομα μέσου κινδύνου, δηλαδή εκείνα που δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου ή συμπτώματα.