«Ο λόγος στους γονείς»: Ημερίδα για παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες στο ΕΚΠΑ

Kεντρικό ρόλο στην ημερίδα θα έχουν, ως ομιλητές, γονείς παιδιών με αναπηρία, αλλά και γονείς παιδιών τυπικής ανάπτυξης που απολαμβάνουν τα οφέλη της συμπερίληψης.

Το ΠΜΣ “Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργανώνει την Δευτέρα 22 Απριλίου, στις 15.00, στο Κεντρικό Κτήριο Προπυλαίων, Πανεπιστημίου 30, Αμφιθέατρο “Άλκης Αργυριάδης” επιστημονική ημερίδα με θέμα: “Άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρία: Ο λόγος στους γονείς”.

Kεντρικό ρόλο στην ημερίδα θα έχουν, ως ομιλητές, γονείς παιδιών με αναπηρία, αλλά και γονείς παιδιών τυπικής ανάπτυξης που απολαμβάνουν τα οφέλη της συμπερίληψης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα καλυφθούν οι παρακάτω θεματικές:

-Επιλογή σχολικού πλαισίου.

-Συμπερίληψη.

-Επαυξητική & Εναλλακτική Επικοινωνία για άτομα με αυξημένες επικοινωνιακές ανάγκες.

-Ψυχική Ανθεκτικότητα (ή ευαλωτότητα) του γονέα παιδιού με αναπηρία.

-Υποστηριζόμενη Εργασία.

-Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλάδος Phelan-McDermid, τον nevronas.gr, την ΑΜΥΜΩΝΗ και την Παμμακάριστο – Ίδρυμα για το παιδί.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Έλεγχος του Στρες για μια Υγιή και Ευτυχισμένη Ζωή: Ομιλία του Δρ Γεωργίου Χρούσου

Ο καθηγητής Γιώργος Χρούσος στην ομιλία του θα αναλύσει γιατί είναι σημαντικός ο έλεγχος του άγχους για μια ευτυχισμένη και υγιή ζωή.

«Τρίποντο στη ζωή» για τον Σύλλογο ΦΛΟΓΑ

Ένας ξεχωριστός φιλανθρωπικός αγώνας διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά από τις Εργασιακές Ομάδες Μπάσκετ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και του αμυντικού κολοσσού Lockheed Martin, για την ενίσχυση του Συλλόγου «ΦΛΟΓΑ».

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – ΠΕΚΜ: Έναρξη νέων τμημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille

O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΜ) ανακοινώνει την έναρξη νέων τμημάτων γραφής και ανάγνωσης Braille.