Γυναικεία Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση στις γυναίκες μπορεί να είναι εποχική, να ακολουθεί μία περίοδο έντονου stress ή φυσιολογικά να εμφανίζεται μετά από μια εγκυμοσύνη. Ωστόσο η τριχόπτωση μπορεί να δηλώνει χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα, κάποια ορμονική διαταραχή του θυρεοειδούς, ένα γυναικολογικό πρόβλημα ή να ακολουθεί την εμμηνόπαυση. Ο δερματολόγος θα σας δώσει να κάνετε κάποιες εξετάσεις αίματος, ίσως σας συστήσει τη διενέργεια τριχοριζογράμματος και μετά την διάγνωση θα σας βοηθήσει, είτε ο ίδιος είτε σε συνεργασία και με κάποιον άλλο ειδικό (παθολόγο, ενδοκρινολόγο ή γυναικολόγο) να βρείτε μια λύση. Σημαντικό ρόλο όμως στην εξάλειψη της τριχόπτωσης παίζει και μια ισορροπημένη διατροφή που θα περιλαμβάνει τροφές όπως το σπανάκι, οι ξηροί καρποί, το αβγό, που ενισχύουν και δυναμώνουν το τριχωτό της κεφαλής.

Από τον Νικήτα Στρατηγέα, Ιατρό Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

«Κάν’το Σωστά»: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

To Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» υλοποιούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Κάν’το Σωστά», για μαθητές  Λυκείων και Γυμνασίων της πόλης των Σερρών, στις 23 & 24 Απριλίου 2024.

Παγκόσμια  Εβδομάδα Ανοσοποίησης: Κάθε χρόνο τα εμβόλια προλαμβάνουν 3,5 έως 5 εκατομμύρια θανάτους

Στόχος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Ανοσοποίησης είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία του εμβολιασμού για τη γενικότερη υγεία και ευημερία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας: Δωρεάν καρδιολογικός έλεγχος στην Χίο

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας στα πλαίσια του Κοινωνικού του έργου «ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ. Πάντα δίπλα στον άνθρωπο, όπου κι’ αν βρίσκεται», υλοποιεί ΔΩΡΕΑΝ πλήρη καρδιολογικό έλεγχο στα Καρδάμυλα και στην Βολισσό της Χίου.