Το τρέξιμο προστατεύει την όραση

Σύμφωνα με έρευνα στην οποία συμμετείχαν δρομείς, οι οποίοι έκαναν πολλά χιλιόμετρα στους δρόμους κάθε εβδομάδα και είχαν υψηλό ρεκόρ στις αποστάσεις των 10 χιλιομέτρων τουλάχιστον, το τρέξιμο προστατεύει την όραση.

Οι συμμετέχοντες αθλητές συγκρίθηκαν με ερασιτέχνες δρομείς, οι οποίοι δεν είχαν αντίστοιχες επιτυχίες στους στίβους και ήταν πιο αργοί, αλλά και με άλλα άτομα που συνήθιζαν σπάνια να ασκούνται και έκαναν καθιστική ζωή. Τα αποτελέσματα ήταν ξεκάθαρα. Οι πιο δραστήριοι δρομείς αντιμετώπιζαν σημαντικά λιγότερα προβλήματα με τα μάτια τους σε σχέση με εκείνους που δεν αγαπούσαν ιδιαίτερα το τρέξιμο και προτιμούσαν τον καναπέ τους.

Αν μάλιστα η άσκηση είναι αρκετά εντατική και έντονη τότε τα θετικά στοιχεία συνεχίζονται μιας και δημιουργούνται όλες οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί η πίεση σε πολύ χαμηλά επίπεδα αποφεύγοντας και το γλαύκωμα.

Συμπερασματικά η έντονη και συχνή άσκηση είναι εκείνη που χτίζει μια σωστή φυσική κατάσταση, ενεργοποιεί όχι μόνο τον οργανισμό αλλά παράλληλα και τη σωστή λειτουργία του ματιού, ρίχνοντας την όποια πίεση μπορεί να δέχεται το μάτι.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

Η Καθημερινή δραστηριότητα αντισταθμίζει τον κίνδυνο θανάτου από την καθιστική ζωή

Μόλις 20-25 λεπτά καθημερινής σωματικής δραστηριότητας μπορεί να είναι αρκετά για να αντισταθμίσουν τον αυξημένο κίνδυνο θανάτου λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής

Η σωματική δραστηριότητα νωρίς το πρωί επηρεάζει τη διαχείριση του βάρους

Η μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα κατά τις πρωινές ώρες, από τις 7 έως τις 9 π.μ., φαίνεται ότι είναι η πιο ευνοϊκή για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσιεύεται στο περιοδικό της Εταιρείας Παχυσαρκίας «Obesity».

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον καταρράκτη

Ο καταρράκτης είναι παγκοσμίως η πρώτη αιτία αναστρέψιμης μείωσης της όρασης. Προκαλείται από την προοδευτική σκλήρυνση και απώλεια της διαύγειας του ανθρώπινου φακού, ο οποίος ανατομικά βρίσκεται πίσω από την ίριδα, κλεισμένος σε μία «θήκη», το περιφάκιο.