Ποιο χρώμα φωτός μπορεί να σώσει την όρασή σας;

Διαβάστε τι αποκαλύπτει πρόσφατη μελέτη των ειδικών του University College του Λονδίνου

Πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του University College του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι μια σύντομη σε χρόνο εφαρμογή του σωστού είδους φωτισμού μπορεί να αποτρέψει την εξασθένιση της όρασης και να βελτιώσει τα προβλήματα όρασης.

Η μελέτη έδειξε ότι μια 3λεπτη έκθεση σε βαθύ κόκκινο φως το πρωί μία φορά την εβδομάδα μπορεί να βελτιώσει την όραση που έχει μειωθεί λόγω της γήρανσης έως και μια εβδομάδα.

Οι ερευνητές ξεκίνησαν την έρευνά τους με μύγες και ποντίκια, πριν ξεκινήσουν να εφαρμόζουν τα ευρήματά τους στους ανθρώπους που συμμετείχαν στη μελέτη.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης καθηγητής Glen Jeffery είπε στο Medical News Today: «Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ζώα ή ανθρώπους, σε κάποιο βαθμό έχει εξελιχθεί το πρόβλημα, σε κάθε περίπτωση το φως θα επηρεάσει την όραση».

Το βαθύ κόκκινο φως που χρησιμοποίησαν οι ερευνητές στο πλαίσιο της μελέτης τους αφορούσε μια συγκεκριμένη απόχρωση, με μήκος κύματος 670 νανόμετρα.

Η μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Scientific ReportsTrusted Source.

spot_imgspot_img

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Άρθρα

3 μπαχαρικά που αποδεδειγμένα μειώνουν τον πόνο

Ορισμένα μπαχαρικά δεν προσδίδουν μόνο γεύση στο φαγητό. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει ότι έχουν και αναλγητική δράση.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον καταρράκτη

Ο καταρράκτης είναι παγκοσμίως η πρώτη αιτία αναστρέψιμης μείωσης της όρασης. Προκαλείται από την προοδευτική σκλήρυνση και απώλεια της διαύγειας του ανθρώπινου φακού, ο οποίος ανατομικά βρίσκεται πίσω από την ίριδα, κλεισμένος σε μία «θήκη», το περιφάκιο.

Ο διαλογισμός βελτιώνει την προσαρμοστικότητα

Ορισμένες τεχνικές διαλογισμού μπορούν να «απελευθερώσουν» τους ανθρώπους από την αυστηρότητα και την ακαμψία και να τους βοηθήσουν να λειτουργούν με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με νέα μελέτη από την Ολλανδία.